Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Επίθεση Χατζημαρκάκη σε Μέρκελ για το Ταμείο Αλληλεγγύης

Επίθεση Χατζημαρκάκη σε Μέρκελ για το Ταμείο Αλληλεγγύης

Επίθεση στην Άγγελα Μέρκελ κάνει ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, με αφορμή τις δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας στη Συνοδό Κορυφής στις Βρυξέλλες, «για ένα Ταμείο Αλληλεγγύης το οποίο θα οδηγήσει σε προϋπολογισμό της Ευρωζώνης, με στόχο τη σύγκλιση».

Ο κ. Χατζημαρκάκης επισημαίνει ότι η κ. Μέρκελ βάζει το επόμενο φθινόπωρο ως χρονικό όριο για τη δημιουργία του Ταμείου, έτσι ώστε να έχει χρόνο να προετοιμάσει τη γερμανική κοινή γνώμη, όμως έτσι «δεν θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις και αποφάσεις μέχρι τις ευρωεκλογές κι αυτό εγκυμονεί κινδύνους για πολύπλευρες απώλειες για την Ευρώπη».

Είναι σαφές, τονίζει ο ευρωβουλευτής, ότι «τους επόμενους μήνες, θα πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές πολιτικές που θα στηρίξουν την ανάκαμψη στην Ελλάδα και θα δώσουν θέσεις εργασίας».

Και καταλήγει ο κ. Χατζημαρκάκης την κριτική του: «Ας μη νομίζουν, όμως, στη γερμανική κυβέρνηση, πως επιτελούν το ρόλο του “Καλού Σαμαρείτη” στην Ευρώπη. Είναι εκείνοι που με τα χαμηλά επιτόκια και την επιθετική εξαγωγική πολιτική που εφάρμοσαν, σημείωσαν τεράστια κέρδη σε βάρος των χωρών του Νότου και τώρα απλώς επιχειρούν να επιστρέψουν πίσω κάποια από αυτά».
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...