Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

«Βαθιά και αγιάτρευτη η σήψη του συστήματος»

«Βαθιά και αγιάτρευτη η σήψη του συστήματος»


«Οι αποκαλύψεις σκανδάλων, που το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με την εμπλοκή προσώπων που έχουν διαχειριστεί κρατικό χρήμα, δείχνουν ότι είναι βαθιά και αγιάτρευτη η σήψη του συστήματος που ζούμε. Πηγάζει από αυτό που υπερασπίζονται όλοι οι θεσμοί του συστήματος: Τη μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία και τα μονοπώλια. Η επιλογή να βγουν τώρα στην επιφάνεια εξυπηρετεί και τις διεργασίες αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού, που αφήνουν άθικτη την αντιλαϊκή του φύση» επισημαίνει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.


«Η διαπλοκή του κράτους με μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, είτε πρόκειται για εξοπλιστικά προγράμματα, ιδιωτικοποιήσεις, εργολαβίες, δημόσιες προμήθειες κλπ, σε συνδυασμό με τον αδυσώπητο ανταγωνισμό αυτών των επιχειρηματικών συμφερόντων για την εξασφάλιση πλεονεκτικής θέσης, είναι οι βασικοί παράγοντες που οδηγούν στην άμεση ή έμμεση διαπλοκή ακόμη και εξαγορά κρατικών παραγόντων, συνδικαλιστών του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, ενώ υπογραμμίζεται ότι το ΚΚΕ «απαιτεί την άμεση και μέχρι τέλους διαλεύκανση όλων αυτών των υποθέσεων».

«Η ύπαρξη και έντιμων ανθρώπων, η πλειοψηφία των εργαζομένων στην κρατική διοίκηση δεν αλλάζει το βασικό της χαρακτήρα, ο οποίος δεν μπορεί να διορθωθεί γιατί υπηρετεί το σύστημα της εκμετάλλευσης της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλίων» τονίζει η ανακοίνωση του κόμματος, προσθέτοντας ότι «όσοι σηκώνουν τη σημαία της κάθαρσης και της εξυγίανσης του συστήματος, υπερασπιζόμενοι την καπιταλιστική κερδοφορία, τα μονοπώλια και την εξουσία τους εμπαίζουν το λαό, κρύβουν στην πράξη το βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα του σημερινού κράτους και του εκμεταλλευτικού συστήματος».

Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ: «Αναδεικνύεται η ανάγκη να μπει τέρμα στη σαπίλα από τον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό, ο οποίος με τη δική του εξουσία θα επιβάλει ριζικές αλλαγές στην οικονομία, κάνοντας τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις κοινωνική ιδιοκτησία και εξασφαλίζοντας τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο».
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...