Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Τα Σαΐνια και οι Ηλίθιοι...



Στην ερώτηση σε ποια κατεύθυνση κινείται η Ελλάδα, το 81% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η χώρα ακολουθεί λάθος δρόμο, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο του Νοεμβρίου που δημοσιεύθηκε τις προάλλες.
Υπάρχει, λοιπόν κι ένα 19% που βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Έτσι λέει η αριθμητική. Κατά παράβαση της κοινής λογικής. Απορείς! Σκέφτεσαι κατ’ αρχήν ότι 19 στους 100 Έλληνες είναι ηλίθιοι!
Όμως όχι!  Ακόμα και οι ηλίθιοι βλέπουν τις ουρές των συσσιτίων να μεγαλώνουν. Ακόμα και οι ηλίθιοι αισθάνονται την αιθαλομίχλη να τους τσούζει τα μάτια. Ακόμα και οι ηλίθιοι βλέπουν τα λουκέτα και τα κλειστά μαγαζιά. Ακόμα και οι ηλίθιοι βάζοντας το χέρι στην τσέπη, τη βρίσκουν άδεια! Ακόμα και οι ηλίθιοι έχουν μείνει άνεργοι. 

Πρωτίστως, οι ηλίθιοι!
Ύστερα διαβάζεις για αυτούς τους κοινούς εκβιαστές, τους διορισμένους σε θέσεις ευθύνης, χωρίς να έχουν καταφέρει στη ζωή τους να πάρουν ούτε ένα πτυχίο.
Ύστερα διαβάζεις τη διάψευση του «υπουργού» που πήγε στη μπουζουκερί μόνο για να πιει ένα ποτό, σεμνά και ταπεινά. Ένα ποτάκι, έτσι για να χαλαρώσει κι αυτός ο καημένος, χρονιάρες μέρες, από τον κάματο που καταβάλλει καθημερινά για τη σωτηρία μας. Μαθαίνεις ότι δεν έρανε αυτός με λουλούδια την λαϊκή αοιδό. Αλλά με την ευκαιρία μαθαίνεις ότι ήταν πατείς με, πατώ σε, το σκυλάδικο κι ότι οι λουλουδούδες δεν προλάβαιναν να κουβαλούν τα λουλούδια με τα κοφίνια.
Ύστερα διαβάζεις ότι μία ολόκληρη ελληνική πόλη γιόρτασε τα Χριστούγεννα στη Βουλγαρία, αλάβωτά τους κι αυτωνών, σιγά μην κάθονταν να χολοσκάσουν.
Κι έτσι αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι δεν είναι ηλίθιοι αυτοί οι 19 στους 100 συνέλληνες. 

Αντιθέτως, αυτοί είναι τα σαΐνια!
Είναι αυτοί οι ευέλικτοι παρατρεχάμενοι, αυτοί που έχτισαν τις καριέρες τους ακροπατώντας στους υπόγειους διαδρόμους της διαπλοκής και διαβιώνοντας στα σκοτεινά και δύσοσμα πολιτικά γραφεία, εκεί που ευδοκιμούσαν πάντα τα άνθη του κακού με εγγυημένο αντάλλαγμα των υπηρεσιών τους, την ισόβια σίτισή τους από τον δημόσιο κορβανά.
Είναι αυτοί οι αγύρτες που παρασιτούν, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους για να καίνε τους ανεξόφλητους μισθούς και τις οφειλόμενες εισφορές στα σκυλάδικα της επικράτειας.
Είναι αυτοί οι αλητήριοι, οι μαυραγορίτες, οι λαθρέμποροι και οι κρατικοδίαιτοι εργολάβοι που το ‘χουν σε κακό να πληρώνουν τους φόρους τους αυτοί που καβαλάνε τις κουρσάρες τους με τις πλαστές πινακίδες, για να πεταχτούν μέχρι το Μπάνσκο, να ξεσκάσουν.
Αυτοί κι ακόμα χειρότεροι είναι οι 19 στους 100 Έλληνες.
Δεν είναι αυτοί οι ηλίθιοι.
Εμείς, οι υπόλοιποι 81 είμαστε οι ηλίθιοι!
Εμείς οι ραγιάδες, που καθόμαστε στους καναπέδες μας, μέσα στα παγωμένα διαμερίσματά μας και φοβισμένοι κλαίμε τη μοίρα μας, αφήνοντάς τα σαΐνια να αλωνίζουνε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...