Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Οι έρευνες βγάζουν αδικήματα, οι τροπολογίες τους βγάζουν… λάδι

Για παράνομες μεταφορές κονδυλίων και απευθείας αναθέσεις στον ΟΚΑΝΑ που εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο του Οργανισμού από το ΣΔΟΕ το 2010 μίλησε στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, καταγγέλλοντας ότι γίνονται έρευνες, εντοπίζονται ατασθαλίες, όμως έρχεται η εκάστοτε κυβέρνηση και με τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια ακυρώνει τα πάντα.
Όπως ανέφερε ο κ. Ρακιντζής, την άνοιξη του 2011 υπέβαλε τέσσερις εκθέσεις σχετικά με τον ΟΚΑΝΑ, στις οποίες επεσήμαινε ορισμένα προβλήματα, με σημαντικότερα τη μη συμμόρφωση προς το ενιαίο μισθολόγιο, την «τρύπα» που δημιουργήθηκε από παράνομη μεταφορά κονδυλίων τα οποία
προορίζονταν για άλλους σκοπούς, αλλά κατέληγαν σε μισθοδοσία και υπερωρίες, και τις απευθείας αναθέσεις που αποκαλύφθηκαν στη διαδικασία προμήθειας μεθαδόνης για τα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ.
Ο ίδιος σημείωσε πως είχε ζητήσει την ποινική δίωξη των τότε διοικήσεων, όμως η υπόθεση πήγε στο αρχείο με σχετική τροπολογία, και κατήγγειλε ότι με τον τρόπο αυτό «ακυρώνεται ο έλεγχος», σημειώνοντας ότι το ίδιο ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.
Όσο για την «τρύπα» στον ΟΚΑΝΑ, εκτίμησε ότι αυτή ανέρχεται γύρω στα 6,5 με 7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 5 προέρχονται από σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ.
http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιες εταιρείες «μπλοκάρουν» το εμβόλιο για τον κορονοϊό

του Άρη Χατζηστεφάνου Οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες δεν έχουν κανένα κίνητρο να συνεργαστούν για τη δημιουργία εμβολίων και φαρμάκων γ...