Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Διαβεβαιώσεις Βενιζέλου στη ΔΕΘ, ότι δεν θα υπάρξουν άλλα δημοσιονομικά μέτρα

Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγ. Βενιζέλος στη ΔΕΘ μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς

«Η χώρα βρίσκεται στην ανηφόρα αλλά και στην τελική στροφή κι έχουμε διανύσει σχεδόν τα 4/5 του δρόμου που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση και τη στενή εποπτεία των εταίρων και πιστωτών μας», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την επίσκεψή του στη ΔΕΘ. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν θα υπάρξουν άλλα δημοσιονομικά μέτρα, παρά μόνο διαρθρωτικές αλλαγές.
Στην ομιλία του στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε ότι δεν υπήρξε ποτέ, ούτε υπάρχει σχέδιο Β’, προσθέτοντας ότι όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή απλώς λέει ψέματα.
Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά μόνο
πριν την κρίση -το 2007, 2008 ή αρχές του 2009- και αν υπήρχε κοινωνική και πολιτική συναίνεση.
Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος τα κυβέρνησης εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «είναι θλιβερό να ξαναγυρίζει επίσημα, επιθετικά στην πολιτική της μονομερούς καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων και της αναστολής εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους»... «Όσοι φαντάζονται ότι μπορούν να κηρύσσουν τη αναστολή πληρωμών, πρέπει να ξέρουν ότι έχει γίνει προ πολλού», πρόσθεσε. «Καταφέραμε να υπερδιπλασιάσουμε τη μέση διάρκεια του χρέους. Και όσοι μέλανε για μονομερές κούρεμα πρέπει να ξέρουν ότι το μετείχαμε και επειδή είχα την τύχη να χειριστώ αυτό το θέμα, γνωρίζω τι σημαίνει να μειώσεις τόσο πολύ το χρέος και να το αναδιαρθρώσεις», είπε απαντώντας ουσιαστικά στη σημερινή συνέντευξη του κ. Τσίπρα .
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος, τόνισε ότι «η Γερμανία κερδίζει από την κρίση, όχι μόνο από τα επιτόκια, αλλά από τη μείωση του δικού της επιτοκίου και από το πλεόνασμα του δικού της εμπορικοί ισοζυγίου». Σχολίασε δε, ενόψει ευρωεκλογών στην Ε.Ε: «Είχαμε και έχουμε απέναντι μας μια δεξιά Ευρώπη, μια συντηρητική Ευρώπη. Δεν έχουμε απέναντί μας μια τρόικα τεχνοκρατών αλλά κυβερνήσεις και κοινοβούλια. Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι έχουμε απέναντί μας θεσμούς, όχι. Έχουμε κοινοβούλια, συμφέροντα».
Ερωτηθείς για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε τα σχετικά δημοσιεύματα είναι «αστεία», διότι «η χώρα χρειάζεται χρόνο, η οικονομία χρειάζεται χρόνο», αλλά βεβαίως δεν απέκλεισε τα υπαρκτά σενάρια του Μαϊού ή του Οκτωβρίου του 2014.

Εθνικό Σχέδιο ανασυγκρότησης

Ο κ. Βενιζέλος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη για ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, το οποίο θα στηριχθεί από το κράτος, τον ιδιωτικό τομέα, την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα.
«Χρειαζόμαστε μια μεγάλη εθνική συμφωνία», η οποία θα στηρίζεται στην πολιτική σταθερότητα, την αλληλεγγύη και το σεβασμό στις θυσίες των πολιτών, αλλά και την ενεργοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας θετικό δείγμα το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα.
Για τους μικροομολογιούχους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «δεν τους ξεχάσαμε και πρέπει να τους τακτοποιήσουμε», ενώ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ετοιμάζει η ΟΛΜΕ είπε ότι δεν είναι δυνατό να απειλούνται με κλείσιμο τα σχολεία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Παππάς: «Οι υποψήφιοι πρόεδροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τι λένε για την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό;»

«Ο διάλογος πρέπει να πολιτικοποιηθεί», αναφέρει σε συνέντευξη του στα “Παραπολιτικά”, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...