Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Από το πιστόλι του Η. Παναγιώταρου οι βολές στην κηδεία του Ν. Ντερτιλή τον Ιανουάριο

Από το πιστόλι του Η. Παναγιώταρου οι βολές στην κηδεία του πρωτεργάτη της χούντας, Ν. Ντερτιλή, τον Ιανουάριο



Από το πιστόλι 9 χιλιοστών του συλληφθέντος βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, προήλθαν οι άσκοποι πυροβολισμοί που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του πρωτεργάτη της χούντας, Νίκου Ντερτιλή, τον Ιανουάριο του 2013. Το πιστόλι, το οποίο κατείχε νόμιμα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, εντοπίστηκε μετά από έρευνα στο αυτοκίνητό του.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, σε εξέλιξη βρίσκεται η βαλλιστική εξέταση και στα άλλα όπλα που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες σε οικίες και γραφεία συλληφθέντων.
Στο μεταξύ, εννέα εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν οι ανακριτές διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας, για όσα μη πολιτικά
πρόσωπα δεν συνελήφθησαν εντός του αυτοφώρου.
Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι θα προσωποποιήσουν τις κατηγορίες, μελετούν τα στοιχεία της δικογραφίας, προκειμένου να συνδέσουν «πρόσωπα και γεγονότα» ώστε να διευκρινιστεί ο ρόλος που είχε ο καθένας από αυτούς.
Το αδίκημα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επισύρει ποινή κάθειρξης 10 - 20 χρόνια, ενώ η ανώτατη ποινή για την απλή συμμετοχή είναι 10 χρόνια. Ο νόμος είναι αυστηρότερος για όσους αστυνομικούς κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, καθώς αντιμετωπίζουν τις ίδιες ποινές με τους διευθύνοντες.
Οι συλληφθέντες βουλευτές Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος φέρονται να είχαν αναβαθμισμένο ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, ενώ στον σκληρό πυρήνα κατά την κατηγορία ανήκουν και τουλάχιστον δυο από τους υπόλοιπους συλληφθέντες.
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...