Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιφασιστικό μήνυμα απ' όλη την Ελλάδα

Αντιφασιστικό μήνυμα στέλνει την Τετάρτη από όλη την Ελλάδα. Κινητοποιήσεις και συναυλίες σε δεκάδες πόλεις. Σε εξέλιξη είναι το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στο οποίο φορείς, συνδικάτα, οργανώσεις και όλα τα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ) εκτός της ΝΔ. Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις από το ΠΑΜΕ το πρωί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις και συναυλία στο Σύνταγμα. Και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το πρωί στα Προπύλαια, το οποίο επίσης έλαβε αντιφασιστικό χαρακτήρα. Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν και την Τετάρτη την απεργία τους, ενώ 48ωρες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και οι
εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και
ΤΕΙ. Το μέτωπο της τριτοβάθμιας στο μεταξύ μεγαλώνει καθώς όλο και περισσότερα Πανεπιστήμια προχωρούν σε αναστολή της λειτουργίας τους.
Χιλιάδες αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας όπου πραγματοποιείται το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Πλήθος κόσμου στην πλατεία Συντάγματος αλλά και στους δρόμους που οδηγούν προς αυτήν. Πληροφορίες για "προληπτικές προσαγωγές". Αντιφασιστικές οργανώσεις περίπου στις 19:00 ξεκίνησαν πορεία προς τη Μεσογείων στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ακολουθούν και άλλα μπλοκ. Ωστόσο κόσμος παραμένει και στην πλατεία Συντάγματος. Αντιφασιστικά συλλαλητήρια και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα, Θεσσαλονίκη (Αγαλμα Βενιζέλου), Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη, Χανιά κ.α. Φωτογραφίες από το Σύνταγμα.



Αντιφασιστικο συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ
Χιλιάδες συμμετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, από τα προπύλαια στην Ομόνοια και από εκεί στο Σύνταγμα, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία. Στη συναυλία συμμετείχαν οι Νατάσα Μποφίλιου, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Σαρρής, Kollektiva, Afaza, Dason. Επίσης συμμετείχαν μαθητικά συγκροτήματα: Από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και οι «One night band» (Ν. Σμύρνη).




00:00
00:00





00:00
00:00







Φωτογραφίες: 902.gr
Στη συγκέντρωση και τη συναυλία είχαν καλέσει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και σχολεία από όλη την Αθήνα, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Ν. Αττικής, η Επιτροπή Νέων Επισιτισμού – Τουρισμού, η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην e-value, η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην Ώθηση, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Περιφέρειας Αττικής, οι Θερμοϋδραυλικοί της Επαγγελματικής Σχολής Αθηνών, η Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων - Μηχανικών Ασπροπύργου Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.
Κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Γιάννενα, Καβάλα, Καρδίτσα, Κομοτηνή, Κέρκυρα, Λάρισα, Πάτρα, Πύργο, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Χανιά.




00:00
00:00


Αναλυτικά απεργίες και κινητοποιήσεις

Απεργιακό τσουνάμι στην Παιδεία

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η απεργία της ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας. Στην απεργία συμμετέχουν εφοριακοί, δάσκαλοι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού. Το μεγαλύτερο απεργιακό μέτωπο πάντως είναι αυτό της Παιδείας. Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν και την Τετάρτη την απεργία τους, ενώ 48ωρες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες, το ΕΚΑΒ, αλλά και οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Από την πλευρά της ΓΣΕΕ, τονίζεται ότι αναμένει τις αποφάσεις των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών μελών της, βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της. Εξάλλου, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό καλούν τα κόμματα

Σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 18.00 την Τετάρτη στο Σύνταγμα καλούν τα κόμματα καλούν τα κόμματα.

«Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν από κοινού στον εκφασισμό της κοινωνίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο απευθύνει και η ΔΗΜΑΡ. «Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον κόσμο της διανόησης, να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδήλωση και να πουν ένα ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Τη συμμετοχή τους στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος ανακοίνωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο πλαστή αφίσα, που καλεί την Τετάρτη σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και σε πορεία στη Μεσογείων, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. «Η περίεργη αυτή αφίσα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και στόχος της είναι να υποδαυλίσει τη λογική των δύο άκρων που τάχα συγκρούονται μεταξύ τους. Κάνουμε σαφές ότι κάθε είδους σχέδιο των σκοτεινών μηχανισμών και παρακρατικών κύκλων θα πέσει στο κενό. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να αγνοήσουν τις προβοκάτσιες και να συμμετάσχουν μαζικά και ειρηνικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση των συνδικάτων την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μμ στο Σύνταγμα, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...