Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΛΕΙΑ: Οκτώβριος - Μήνας λουκέτων, χρεών, ανεργίας και...εξώσεων σε επιχειρήσεις (ΝΕΟ)

ΗΛΕΙΑ: Οκτώβριος - Μήνας λουκέτων, χρεών, ανεργίας και...εξώσεων σε επιχειρήσεις

Με αρνητικό πρόσημο θα μπει ο Οκτώβριος σε πολλές επιχειρήσεις στην Ηλεία. Ο Σεπτέμβριος δεν έχει ολοκληρωθεί και ήδη επιχειρήσεις ένδυσης, τροφίμων και υπόδυσης έβαλαν λουκέτο αυτό το μήνα ή βάζουν την ερχόμενη εβδομάδα, μη μπορώντας να αντέξουν τις οικονομικές δυσκολίες. Επιχειρήσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα δεν φαίνεται οτι θα καταφέρουν να διανύσουν όλο τον Οκτώβριο και θα κλείσουν προς τα τέλη του μήνα.
Στον Πύργο η οδός Αγ. Νικολάου, ακριβώς δίπλα απο την κεντρική πλατεία, αριθμεί πολλά καταστήματα κλειστά ενώ προς τα τέλη των οδών Γερμανού και Ερμού δεν "κουνιέται φύλλο", όπου η περιοχή το βράδυ μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, με χαμηλό ή και καθόλου φωτισμό. Στην Αμαλιάδα παρόμοια καταστάση Καταστήματα κλείνουν ενώ πολλοί επιχειρηματίες κεντρικών επιχρήσεων προσπαθούν να μεταφέρουν το κατάστημά τους σε περιοχή με χαμηλότερο μίσθωμα για να
επιβιώσουν.
Δυστυχώς ο "χορός των λουκέτων" του Σεπτεμβρίου στην Ηλεία όπου περίπτερα, καταστήματα ένδυσης και υπόδυσης έβαλαν λουκέτο θα συνεχιστεί με τον Οκτώβριο να αποτελεί και τον μήνα της περαιτέρω αύξησης της ανεργίας και των εξώσεων. Εξώσεις που έχουν φτάσει ήδη στα χέρια των καταστηματαρχών είτε απο τους ιδιοκτήτες των ακινήτων όπου θέλουν να λάβουν τα χρωστούμενα μισθώματα είτε απο χονδρέμπορους που αναζητούν τα χρήματά τους.
Υπεύθυνη επιχείρησης πριν λίγες μέρες έλαβε εξώδικο απο τον ιδιοκτήτη του χώρου καθώς είχε να λάβει το προβλεπόμενο μίσθωμα πάνω απο 7 μήνες. Οι εργαζόμενοι, που ήξεραν οτι η επιχείρηση είχε οικονομικές δυσκολίες, μόλις έμαθαν για το εξώδικο, αναστατώθηκαν καθώς κατάλαβαν οτι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κλείσει η επιχείρηση. Σημάδια επιδείνωσης της άσχημης οικονομικής κατάστασης είχαν δοθεί όταν η επιχείρηση άρχισε τις απολύσεις ενώ έπειτα να δίνει μόνο έναντι του μισθού στους εργαζόμενους.
Άνθρωποι του χώρου αναφέρουν οτι οι τουριστικές επιχειρήσεις θα μπορέσουν να επιβιώσουν όπου οι αφίξεις απο τουρίστες έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Βέβαια, αναφέρουν οτι η αγοραστική δύναμη των τουριστών έχει μειωθεί σε σύγκριση με το παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...