Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

“Κρυφός φόρος” για 400.000 ακίνητα

forologia-akiniton

Για “κρυφό φόρο” σε περίπου 400.000 ακίνητα μέσω της δήλωσης 39 κάνει λόγο το “Έθνος” με σημερινό ρεπορτάζ του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα του Συγκροτήματος Μπόμπολα, διπλάσιες επιβαρύνσεις περιμένουν τους ιδιοκτήτες οι οποίοι θα φορολογηθούν κανονικά 100% για τους αυθαίρετους χώρους που τακτοποίησαν και για τους οποίους εφαρμοζόταν μειωτικός συντελεστής 50%.
Το ρεπορτάζ του “Έθνους” τονίζει ότι η έκπτωση του 50% θα έπρεπε να ισχύει και για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, όμως στη δήλωση για το Ε9 που υποβάλλουν τις ημέρες αυτές οι φορολογούμενοι, δεν προβλέπεται ξεχωριστός κωδικός στον οποίο θα έπρεπε να δηλωθούν οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι που μετατράπηκαν σε χώρους κύριας χρήσης.

Συγκεκριμένα, η παράγραφος 22 του άρθρου 24 του Νόμου 4014/2011 προβλέπει ότι για όλους τους χώρους σε υπόγεια, πατάρια που πολεοδομικά δεν αποτελούν όροφο, και σοφίτες που “τακτοποιήθηκαν” με την πληρωμή ειδικών προστίμων, εφαρμόζεται μειωτικός συντελεστής 50% κατά τον υπολογισμό της αξίας για την επιβολή οποιουδήποτε φόρου (μεταβίβασης, κληρονομιάς, ακίνητης περιουσίας, ΤΑΠ κλπ).
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μέσω του gov.gr οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου ή θανάτου

«Μεγάλη τομή στις συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο»χαρακτήρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τη δυνατότητα...