Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Βενιζέλος: Δεν θα τολμήσουν να παραιτηθούν οι χρυσαυγίτες βουλευτές

«Ποτέ δεν εξέλαβα στα σοβαρά τα σενάρια παραίτησης και επαναληπτικών εκλογών», είπε, συμπληρώνοντας πως κανείς δεν μπορεί να προκαλεί κοινοβουλευτική αστάθεια. «Δεν νομίζω ότι θα τολμήσουν να παραιτηθούν, ή θα θελήσουν κάποιοι να ταυτιστούν με την ηγεσία που βαρύνεται με τέτοιου είδους κατηγορίες», είπε. Αναφέρθηκε ωστόσο σε επαφές του σήμερα με τους υπουργούς Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και τον Αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο, κατά τις οποίες φάνηκαν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε θέμα εγερθεί.
«Δεν θα εξευτελίσει κανείς την χώρα και τους θεσμούς», είπε, αναφερόμενος στα άρθρα 53, παράγραφο 2 και 51 παράγραφος 1 του Συντάγματος, που μπορούν να δώσουν λύσεις, ακόμα και σε μία τέτοια περίπτωση. Υποστήριξε μάλιστα, πως δεν χρειάζονται νευρικές κινήσεις, ούτε κανείς «τρέχει πίσω από την Χρυσή Αυγή», τονίζοντας πως οι εν
λόγω διατάξεις που μπορούν να θεσπιστούν δεν απαιτούν καν αυξημένη πλειοψηφία. «Θα θέλαμε να ψηφιστούν ομόφωνα, πλην των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αλλά αν χρειαστεί, μπορούμε και μόνοι μας», είπε.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, ο κ.Βενιζέλος έκανε λόγο για «πολιτικά ανυπόστατα και επικίνδυνα σενάρια πρόωρων εκλογών», σημειώνοντας πως το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο τόπος είναι πολιτική αναστάτωση.
Ο κ.Βενιζέλος επιτέθηκε παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για κάποιες πολιτικές δυνάμεις που ακριβώς την ώρα που λειτουργούν οι θεσμοί, είναι αμήχανες και θέτουν θέμα εκλογών. «Αν νομίζουν ότι τώρα είναι η ευκαιρία να προωθήσουν την αντιμνημονιακή τους πολιτική, κάνουν λάθος», είπε, κατηγορώντας τους εμπνευστές μιας τέτοιας στάσης, ως ανιστόρητους.
Ερωτηθείς για τις απόψεις επιστημόνων που μίλησαν για διαδικασία στα όρια της νομιμότητας, όσον αφορά στις συλλήψεις του αρχηγού και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν είχε προηγηθεί η άρση της βουλευτικής τους ασυλίας, αναφέρθηκε σε «δήθεν επιστήμονες» που ανήκουν σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και εκφράζουν «δήθεν επιφυλάξεις». «Η Δικαιοσύνη εφαρμόζει το Σύνταγμα, ας μην ενοχλούνται», είπε.
Εξηγώντας δε, τις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν άμεσα, αναφέρθηκε στις εξής τρεις:
Αντιρατσιστικός νόμος: υποστήριξε ότι σύντομα θα κατατεθεί ένα σχέδιο νόμου που θα εναρμονίζει πλήρως την ελληνική νομοθεσία με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο.
Ζητήματα χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής: «Η Δημοκρατία δεν μπορεί να χρηματοδοτεί τους αντιπάλους της», είπε, σημειώνοντας πως «πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις». Εωσότου δε ληφθεί απόφαση από τη Δικαιοσύνη, θα μπορούσε να προβλεφθεί αναστολή της χρηματοδότησης.
Ζήτημα εκβιασμού του κοινοβουλίου: «Υπάρχει απόλυτη θεσμική θωράκιση», είπε, παραπέμποντας στα προαναφερθέντα άρθρα του Συντάγματος.
Ερωτηθείς τέλος για τη θεωρία των δύο άκρων, όπως παρουσιάστηκε από μερίδα συμβούλων του πρωθυπουργού, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστήριξε ότι «η βία δεν είναι δύο άκρα, είναι ένα άκρο», καλώντας όποιον αισθάνεται αλληλέγγυος με την Χρυσή Αυγή να το δηλώσει, αλλά και εμφανιζόμενος βέβαιος ότι δεν υπάρχει κανείς.
Matrix 24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...