Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τετ α τετ Σαμαρά -Λαγκαρντ -«Σιγή ιχθύος» από ΔΝΤ για νέα μέτρα

Τετ α τετ Σαμαρά -Λαγκαρντ -«Σιγή ιχθύος» από ΔΝΤ για νέα μέτρα
Την επόμενη εβδομάδα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ όπως προανήγγειλε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.
Ερωτηθείς αν θα ζητηθούν νέα μέτρα από την τρέχουσα αξιολόγηση, ο εκπρόσωπος του Ταμείου δεν θέλησε να απαντήσει και επανέλαβε ότι στόχος του Ταμείου και των εταίρων του είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιτύχει ανάπτυξη, αλλά και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας.
Σε ερώτηση για το αν η άνοδος της Χρυσής Αυγής οφείλεται στα σκληρά μέτρα λιτότητας ο
αξιωματούχος του ΔΝΤ αρνήθηκε να απαντήσει.
«Με βάση την εκ των υστέρων γνώση, πράγματι θα ήταν καλύτερα να προτείναμε νωρίτερα (την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους). Αλλά θα υπήρχε πιθανόν μία μεγάλη έκθεση για το σύνολο της Ευρωζώνης» δήλωσε η κυρία Λαγκάρντ στο CNN, προσθέτοντας: «η επιλογή που έγινε ήταν να διασφαλίσουμε πρώτα ότι η Ευρώπη θα είχε φτιάξει το αντιπυρικό της τείχος πριν κάνουμε κάτι πολύ σοβαρό με το ελληνικό χρέος».
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πέτσας: Αύξηση στον κατώτατο μισθό και το 2020

Το νέο ασφαλιστικό, που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θα έχει μόνο θετικά μέτρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος ...