Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Παπούλιας σε Τσίπρα: «Υπέρτατο καθήκον να υπερασπιστώ το λαό από το φασισμό»

Παπούλιας σε Τσίπρα: «Υπέρτατο καθήκον μου να υπερασπιστώ το λαό από το φασισμό». Θα ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών


Υπέρτατο καθήκον μου είναι να υπερασπιστώ τον ελληνικό λαό από τη λαίλαπα που επέρχεται», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας, εξέφρασε τη θλίψη του διότι «ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» για την αντιμετώπιση της Χ.Α και δήλωσε ότι ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας.
Μέσα στο προεδρικό μέγαρο, ο κ. Τσίπρας, κατά το διάλογο που είχαν στην αρχή της συνάντησης, είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «απαιτείται πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστεί το φίδι του φασισμού»: «Κύριε Πρόεδρε, είχαμε τόσο καιρό στον κόρφο μας το φίδι -κάποιοι νόμιζαν ότι είναι φιδάκι και έπαιζαν μαζί του, το χάιδευαν - και τώρα
κοντεύει να μας πνίξει. Κάποιοι τώρα ξαφνιάζονται. Νομίζω όμως ότι έφτασε η στιγμή η πολιτεία, θεσμικά η δημοκρατία, να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το φαινόμενο. Έχει τις δυνατότητες, υπάρχει νομικό πλαίσιο, απαιτείται πολιτική βούληση», είπε ο κ. Τσίπρας.
Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας συμφώνησε και είπε: «Από μικρό παιδί πολέμησα τον φασισμό και τον ναζισμό και είμαι εξαιρετικά ευαίσθητος. Υπέρτατο καθήκον μου είναι να υπερασπιστώ τον ελληνικό λαό από τη λαίλαπα που επέρχεται».
Σημειώνεται ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συναντηθεί στις 14.30 και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Πρόθεση, τόσο του κ. Τσίπρα όσο και του κ. Κουβέλη, είναι να ζητήσουν να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών με θέμα την αντιμετώπιση της δράσης της Χρυσής Αυγής.
Τσίπρας: Θλίβομαι διότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει σύσκεψη αρχηγών
Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:
«Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και συντεταγμένα από την Πολιτεία η εγκληματική δράση των νεοναζί στη χώρα μας. Ήρθε η ώρα η Χρυσή Αυγή να τεθεί ενώπιον του νόμου.
Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην ανοχή, να μπει ένα τέλος στο χάιδεμα από μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στις ανιστόρητες εξισώσεις που αντικειμενικά αθωώνουν και νομιμοποιούν πολιτικά την εγκληματική δραστηριότητα των νεοναζί στη χώρα μας.
Μαθαίνω ότι ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και του φασισμού. Ειλικρινά θλίβομαι γι αυτό.
Σε κάθε περίπτωση, εμείς σήμερα θα ζητήσουμε από τον Πρόεδρο της Βουλής έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας, προκειμένου ανοιχτά και μπροστά στο λαό να καταθέσουμε τις προτάσεις και τις θέσεις μας για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης των νεοναζί. Και βεβαίως, ανεξάρτητα από την ανταπόκριση ή όχι του προέδρου της Βουλής, με τη νέα Σύνοδο θα ζητήσουμε Προ Ημερησίας Διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό.
Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εγγυητής της ομαλότητας και των δημοκρατικών θεσμών και μαζί με την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να απομονώσουμε τους εγκληματίες και να προστατέψουμε την κοινωνία από τη βαρβαρότητα»
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μητσοτάκης: Σημαντικό να στείλει η Ευρώπη μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης ώστε να βγούμε από την κρίση του κορωνοϊού

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή η Ευρώπη συνολικά να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης, ώστε να βγούμε απ...