Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Μία εβδομάδα... πριν τη χρεοκοπία οι ΗΠΑ

Μία εβδομάδα... πριν τη χρεοκοπία οι ΗΠΑ

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο

Μία δύσκολη, και ενδεχομένως χαοτική, εβδομάδα ξεκινά στο αμερικανικό Κογκρέσο, η οποία μπορεί να καταλήξει ακόμη και σε χρεοκοπία την 1η Οκτωβρίου.

Και επειδή η απόφαση για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου, αναλυτές θεωρούν βέβαιο ότι το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο θα διεξεχθεί μία πραγματική μάχη ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς.

Στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσουν την αύξηση του Ομοσπονδιακού ορίου δανεισμού, γεγονός που θα πυροδοτήσει, σύμφωνα με αναλυτές, τη γνωστή μάχη για το «Obamacare», το νομοσχέδιο για την περίθαλψη του Μπαράκ Ομπάμα.

Οι Ρεπουμπλικανοί εδώ και καιρό χρησιμοποιούν την ανάγκη αύξησης του ορίου δανεισμού απειλώντας με καταψήφιση το νομοσχέδιο Obamacare επιχειρώντας να περάσουν τροποποιήσεις.

Σύμφωνα με αναλυτές, πάντως, όταν τελειώσει η μάχη, το Obamacare θα συνεχίσει να υπάρχει, ενώ η συζήτηση μπορεί να αναδείξει τον εσωτερικό διχασμό που υφίσταται αυτή τη στιγμή στους Ρεπουμπλικανούς.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...