Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Οι συλλήψεις και η σύληση

eth-ski-28-9-13

Η σύλληψη του ηγετικού κορμού των νεοναζιστών σήμερα το πρωί με τις πυτζάμες ( καταχρηστικά ας το θεωρήσουμε ως ένα εξωφληθέν γραμμάτιο) έφερε πολιτική καταιγίδα. Συσκέψεις κομμάτων, η χώρα στα πρωτοσέλιδα όλου του κόσμου , αυτή τη φόρα για καλό και ένα χαμόγελο σε όσους αγωνίζονται απέναντι στο φασισμό.
Ως γεγονός από μόνο του δεν μπορεί παρά να είναι ανακουφιστικό. Η καθοδηγούμενη δικαιοσύνη ( ο ένας πυλώνας της κρατικής εξουσίας στην αστική δημοκρατία) , “θυμήθηκε” με εντυπωσιακή ταχύτητα τη δουλειά της, έχωντας σαφέστατα το πράσινο φως από την τραπεζική και πολιτική ελίτ, Μια δουλειά που βεβαίως βεβαίως εδώ και 20 μήνες είχε ξεχάσει με εξίσου
εντυπωσιακά αρνητικό τρόπο. 5 δολοφονίες, 281 περιστατικά, 400 τραυματίες, διάολε , αυτός είναι πολεμικός απολογισμός. Να τονίσουμε πως ακόμα και τώρα που τους έπιασε η θύμηση και ο αντιφασισμός, υπάρχουν αποφάσεις πολλών ταχυτήτων σε μικρότερου μεγέθους καθημερινές ιστορίες , όπου άλλοι συλλαμβάνονται γιατί σβήνουν φασιστικά συνθήματα σε τοίχους και άλλοι καταδικάζονται πρωτόδικα σε ποινές χάδια για φασιστικες πράξεις ποινικού χαρακτήρα.
Την ίδια στιγμή επιχειρείται η επικοινωνιακή κωλοτούμπα ώστε να εμφανιστούν ως αρχάγγελοι της κάθαρσης των ναζί οι ακροδεξιοί που κυβερνούν. Ναι, είναι αυτοί οι ίδιοι που μας έχουν επιβάλλει τον οικονομικό φασισμό του καπιταλισμού, που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία της κρίσης, που έχουν κοροιδέψει πολλάκις τον λαό και που όχι μόνο ανέχτηκαν εως σήμερα τον μπρουτάλ φασισμό, αλλά τον χρηματοδότησαν, τον εξέθρεψαν, τον αβάνταραν , του έδωσαν όλο το χώρο και το χρόνο ώστε να επωάσει το αυγό του.
Ας μην ξεχνάμε πως αυτοί οι ίδιοι οι σαλτιμπάγκοι, αυτά τα μνημονιακά ανθρωπάρια, ακόμα και σήμερα που προσπαθούν να το παίξουν “αντίφα”, “όχι στη βία” και “καταδικάζω τη βία από όπου κι αν έρχεται”, εμφανίζουν απροκάλυπτα τον δικό τους “δημοκρατικό φασισμό” και πάνε από τη σύλληψη στη σύληση.
Τρανά παραδείγματα, οι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι Φαήλος Κρανιδιώτης, Τάκης Μπαλτάκος και Χρύσανθος Λαζαρίδης , διάφοροι ακροδεξιοί πολιτικάντηδες τύπου Ψωμιάδη, οι κάθε λογής λερωμένες πένες τύπου Πορτοσάλτε,Παπαδημητρίου κλπ  αλλά και άλλα ακροδεξιά φιντάνια όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Καλαντζής. Για να τον θαυμάσουμε σε σημερινές του δηλώσεις:
Πόσο σκουλήκι είναι ;
QuotationMarksCloseΑπό προχθές όλοι ξεπλένουν όλους:
Ρωτάει ο δημοσιογράφος: “Εσείς συμφωνείτε με τη θεωρία των δύο άκρων;”, και απαντάει ο πολιτικάντης: “Εγώ ποτέ δεν υποστήριξα αυτή τη θεωρία”. Όλοι μιλάγανε από πριν για τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Όλοι αντιφασίστες από τα γεννοφάσκια τους. Όταν ήταν στην κούνια έπνιξαν δυο φασίστες με τα γυμνά τους χέρια. Τρώνε σίδερο και χέζουνε ατσάλι.
 Αντιφασίστρια η Μπακογιάννη, Αντιφασίστας και ο Σαμαράς.
Αντιφασίστας ο Βενιζέλος, Αντιφασίστρια και η γκόμενα δημοσιογράφα του ΣΚΑΪ.
Αντιφασίστας ο Καμίνης, Αντιφασίστας κι ο Μπογδάνος.
Αντιφασίστας ο Καμπουράκης, Αντιφασίστας και ο Καμμένος.
Αντιφασίστας ο Παπαχελάς, Αντιφασίστας κι ο Αμβρόσιος.
Αντιφασίστας και ο Θέμος γαμώ το χριστό του.
Αντιφασίστες οι ευαγγελιστές της ταύτισης των δύο άκρων, αντιφασίστες και οι ακροδεξιοί.
Αντιφασίστες οι πρώην ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, αντιφασίστες και τα πρώην μέλη της.
Το καράβι της Χρυσής Αυγής “Η Γλυκιά Ελπίδα” βυθίζεται, και όλα τα ποντίκια φωνάζουν με μια φωνή, πηδώντας στη θάλασσα: “Εγώ πάντα το έλεγα πως είναι σαπιοκάραβο”.
Αντιφασίστας ο Χρυσαυγίτης, Αντιφασίστας κι ο Φασίστας.

O νεοναζισμός και ο φασισμός πρέπει να ηττηθεί πολιτικά σε όλες του τις εκφάνσεις από την ίδια την κοινωνία.

Ωσπου να έρθει αυτή η στιγμή δεν έχουμε το δικαίωμα στον εφησυχασμό. Δεν άλλαξε ούτε η κυβέρνηση ,ούτε η Ευρώπη. Μια μάσκα από τη Βενετία φόρεσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...