Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Eπενδύσεις 1,2 δις ευρώ από τον ΟΤΕ τα επόμενα 4 χρόνια



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ειδική αναφορά στα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια του ΟΤΕ, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, και τη συμβολή του στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της χώρας. 

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Τα νέα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και υποδομές είναι παρακαταθήκη για το μέλλον και εγγύηση εισόδου της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή. Στηρίζουν τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών επιχειρήσεων, την αύξηση της παραγωγικότητας και εξωστρέφειας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Οι επενδύσεις που ο ΟΤΕ προγραμματίζει για τα επόμενα 4 χρόνια στην Ελλάδα αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και επιβεβαιώνουν αυτό που συχνά τονίζουμε, ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τις επενδύσεις. Η επιτυχημένη πορεία του ΟΤΕ επιβεβαιώνει την ορθότητα της στρατηγικής των αποκρατικοποιήσεων, αποτελώντας κορυφαίο παράδειγμα ενός πρώην κρατικού μονοπωλίου που μέσα σε λίγα χρόνια έχει μετασχηματιστεί πλήρως σε μια υγιή, ανταγωνιστική εταιρεία, προς όφελος όλων των πολιτών της χώρας μας».Ο κ. Τσαμάζ υπογράμμισε: «Σήμερα είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω στον Πρωθυπουργό τις επενδύσεις που πραγματοποιεί ο Όμιλος ΟΤΕ στην Ελλάδα και οι οποίες την τελευταία πενταετία ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ. Ήδη το ADSL είναι διαθέσιμο στο 91% του πληθυσμού της χώρας ενώ ο ΟΤΕ επενδύει εντατικά στην ανάπτυξη δικτύου FTTC-VDSL με τις οπτικές ίνες να φθάνουν σταδιακά στις γειτονιές και ταχύτητες 50 Mbps να είναι ήδη διαθέσιμες σε 1 εκατ. νοικοκυριά. Στην κινητή τηλεφωνία η COSMOTE πρώτη διέθεσε και αναπτύσσει με γοργούς ρυθμούς, υπηρεσίες 4G, με την πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου να ξεπερνάει σε λιγότερο από 1 χρόνο το 50%». Ο κ Τσαμάζ προσέθεσε: «Τα επόμενα 4 χρόνια σχεδιάζουμε επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ, σημαντικό μέρος των οποίων αφορά σε δίκτυα Νέας Γενιάς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Ο ΟΤΕ διαθέτει το μέγεθος, την τεχνογνωσία και την οικονομική ευρωστία και θα συνεχίσει τις απαραίτητες επενδύσεις εκσυγχρονίζοντας τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επίτευξη των στόχων του Ψηφιακού Θεματολογίου 2020 και τη μετάβαση της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών».

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν:

• Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι σημαντικός εργοδότης στην Ελλάδα, με 14.700 εργαζομένους, ενώ είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία περισσότερων από 100.000 έμμεσων θέσεων εργασίας.
• Το 2012, ο ΟΤΕ συνεισέφερε περισσότερο από 1 δισ. ευρώ στην εθνική οικονομία μέσω φορολογίας και κοινωνικών εισφορών.
• Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, κάθε αύξηση 10 ποσοστιαίων μονάδων της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας οδηγεί σε αύξηση 1,2% του ΑΕΠ. Η αύξηση της ευρυζωνικής διείσδυσης στην Ελλάδα στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου, θα μπορούσε να επιφέρει αύξηση του ΑΕΠ κατά περίπου 4 δισ. ευρώ και ενίσχυση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας. Σημειώνεται ότι η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στο σύνολο των τηλεφωνικών γραμμών στη χώρα μας ενισχύθηκε κατά περίπου 25 ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία τέσσερα χρόνια[1], ενώ οι ταχύτητες πρόσβασης διπλασιάστηκαν, με ορατά οφέλη στην ψηφιακή μας οικονομία. Ενδεικτικά η χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου το ίδιο διάστημα (2008-2012) διπλασιάστηκε. Παράλληλα, ενισχύθηκε η χρήση υπηρεσιών e-government συμβάλλοντας στην αύξηση της παραγωγικότητας του δημόσιου τομέα.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Πολιτική θεολογία και Συνταγματική ηθική»

Η «πολιτική θεολογία» είναι μια διαδεδομένη αλλά αμφίσημη έννοια που χρησιμοποιείται με διαφορετικό περιεχόμενο αφενός σε θύραθεν συμφραζόμε...