Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Μείωση φόρων και μη εμπλοκή της Ελλάδας στη Συρία ζητά με ανακοινώσεις της η ΔΗΜΑΡ

Μείωση φόρων και μη εμπλοκή της Ελλάδας στη Συρία ζητά με ανακοινώσεις της η ΔΗΜΑΡ

Για ανάγκη να μειωθούν οι φόροι και να υπάρξουν άμεσα ευνοϊκές ρυθμίσεις για τον διακανονισμό των οφειλών, κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της. Η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι «η δραματική μείωση του εισοδήματος των νοικοκυριών και η ταυτόχρονη αύξηση του φορολογικού βάρους οδηγούν στη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και της ικανότητας καταβολής φόρων». Επίσης, υποστηρίζει πως η αύξηση των φορολογικών εσόδων μπορεί και πρέπει να προέλθει από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την ένταξη στην ίδια κλίμακα όλων των εισοδημάτων του κάθε φορολογούμενου ανεξαρτήτως της πηγής προέλευσης τους και την αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Για την κατάσταση στη Συρία

Σε άλλη ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ εκτιμά ότι η Ελλάδα πρέπει να υποστηρίζει την πολιτική λύση για το ζήτημα της Συρίας καθώς και την εφαρμογή της διεθνούς νομιμότητας σε οποιαδήποτε παρέμβαση.
Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, η εμφάνιση αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών σε ρόλο επισπεύδοντα για στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία, δεν υπηρετεί ούτε το συμφέρον της χώρας μας ούτε την ανάγκη να μην τροφοδοτηθεί ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή. Καταλήγοντας η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει η Ελλάδα να μην έχει καμιά εμπλοκή σε στρατιωτικές επεμβάσεις και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προετοιμασίας για τη διαχείριση πιθανού κύματος προσφύγων.
eklogika.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου