Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Τρόικα: Απαιτεί κλείσιμο εφοριών με απολύσεις και μέτρα 4 δισ. ευρώ



Η τρόικα έρχεται αγριεμένη και ζητά κλείσιμο εφοριών με απολύσεις υπαλλήλων, μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, αλλά και μέτρα που θα ξεπεράσουν τα 4 δισ. ευρώ για τη διετία 2014-2015.

Τα σύννεφα πάνω από την Ελλάδα πυκνώνουν και εντείνονται οι συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η Ελλάδα από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και μετά. Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ο Ιταλός διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι σημείωσε ότι αν η Ελλάδα πάρει νέο πακέτο βοήθειας, αυτό θα συνδυαστεί με πρόσθετα μέτρα που θα απαιτήσουν οι δανειστές. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σχολίασε ότι
είναι ακόμη νωρίς για να ειπωθεί το οτιδήποτε, αλλά
και αυτός ξέρει καλά ότι ένα νέο δάνειο για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, που υπολογίζεται στα 10 δισ. ευρώ, θα συνοδευτεί από πακέτο δημοσιονομικών μέτρων.

Ειρήσθω εν παρόδω, οι τροϊκανοί έρχονται στην Ελλάδα στο τέλος του μήνα για να ελέγξουν την τήρηση των όσων υπέγραψε η Ελλάδα με το Μνημόνιο Νο2 τον περασμένο Ιούλιο.

Με βάση τα συμφωνηθέντα, η Ελλάδα στο επόμενο διάστημα πρέπει:

1. Να παρουσιάσει αναλυτική λίστα με τους φόρους υπέρ τρίτων που εισπράττει το Δημόσιο και να τους εξαλείψει ή να τους μεταφέρει (και τη σχετική δαπάνη) στον Προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης.

2. Να νομοθετήσει το νέο καθεστώς φορολογίας της ακίνητης περιουσίας.

3. Να εκπληρώσει τους τριμηνιαίους στόχους απόδοσης στο μέτωπο των εσόδων και της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών.

4. Να μεριμνήσει ώστε οι τράπεζες να επικαιροποιήσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους και να τα υποβάλουν για επικύρωση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν.

Παράλληλα, για να αποδεσμευθεί η επόμενη υποδόση του 1 δισ. ευρώ θα πρέπει: (α) να έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση τουλάχιστον 12.500 δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλων 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Δεκεμβρίου, (β) να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, ώστε οι σχετικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν ως τα τέλη Δεκεμβρίου.
dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Τα διλήμματα των υποψηφίων μία ανάσα πριν την κάλπη της Κυριακής – Το πρόγραμμα και οι στοχεύσεις

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου βρίσκονται οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ , οι οποίοι λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κά...