Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Γεννηματά: Θα αναλάβουμε το κόστος των δύσκολων αποφάσεων


genn1

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, υπογράμμισε σε εκτενή δήλωσή της ότι «θα αναλάβουμε το κόστος δύσκολων αποφάσεων» και έστειλε μήνυμα προς τους εταίρους, ότι αυτό πρέπει αυτό να είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων, καθώς η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλες περικοπές.
 «Όλοι μας, βουλευτές, στελέχη και πολίτες, καλούμαστε να απαντήσουμε εάν θα δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στην χώρα, αναλαμβάνοντας και πάλι μεγάλο κόστος ή αν θα επιλέξουμε την πορεία στο άγνωστο ή το παιχνίδι με τη φωτιά.
Ο πρωθυπουργός μας καλεί όλους, κόμματα και βουλευτές, υπό την πίεση και το δίλημμα για την σωτηρία της χώρας, να ψηφίσουμε μέτρα και αλλαγές που αν κριθούν μόνο σε δημοσιονομικό επίπεδο είναι δυσβάστακτα και τροφοδοτούν την ύφεση», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι αυτά αποκτούν
νόημα και προοπτική «μόνο εφόσον εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πλαίσιο της επιμήκυνσης, του βιώσιμου χρέους, των εγγυήσεων κοινωνικής συνοχής και μιας δέσμης αναπτυξιακών παρεμβάσεων με κοινοτικούς πόρους και διακρατικές συμφωνίες».
 Αφού υποστήριξε ότι η εντολή του λαού στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου ήταν «σαφής», επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ πρότεινε ως διαπραγματευτική στρατηγική να αποσαφηνιστεί εξαρχής το πολιτικό και μακροοικονομικό πλαίσιο της επιμήκυνσης, της βιωσιμότητας του χρέους, της αναπτυξιακής βοήθειας, ώστε τα δημοσιονομικά μέτρα να εξειδικευθούν μέσα σε μια ασφαλή προοπτική.
 Σημείωσε δε ότι «οι συζητήσεις με την τρόικα δεν καταλήγουν κάπου χωρίς σαφή εντολή του πολιτικά ισχυρού διευθυντηρίου της ευρωζώνης» και πως «σε αυτό το πολιτικό επίπεδο τίθενται τα ζητήματα και αυτό θα γίνει τώρα εκ των πραγμάτων μέχρι το τέλος του κρίσιμου Eurogroup».
 Επιπλέον, ανέφερε ότι έγινε άλλη επιλογή ως προς τη στρατηγική της διαπραγμάτευσης, αφού προτάχθηκε η εξειδίκευση των δημοσιονομικών μέτρων και χαρακτήρισε «λάθος» το ότι δεν συγκροτήθηκε η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, όπως πρότεινε το ΠΑΣΟΚ.
 Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει, η οικονομία να σωθεί και η κοινωνική συνοχή έστω και την ύστατη στιγμή να διαφυλαχτεί».
 Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των φαινομένων εκφασισμού της κοινωνίας, αποκτώντας πολιτική έκφραση με την άνοδο της «Χρυσής Αυγής» και σημειώνει ότι απέναντι σε αυτά χρειάζεται «μια απάντηση ευθύνης που την έδωσε χθες η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ», καθώς και μια «απάντηση προοπτικής».
 Εξηγώντας αυτό το δεύτερο σκέλος, είπε ότι το πολιτικό κενό που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της κεντροαριστεράς, στον προοδευτικό χώρο, κινδυνεύει να μετατραπεί σε κενό για την ίδια την Ελλάδα και πως «οφείλουμε συνεπώς όλοι μας, όσοι προερχόμαστε από αυτόν τον χώρο είτε σήμερα βρισκόμαστε στο ΠΑΣΟΚ, είτε κάποιοι άλλοι στη ΔΗΜΑΡ, είτε κατευθύνθηκαν για δικούς τους λόγους στον ΣΥΡΙΖΑ, να συζητήσουμε με ιστορικούς όρους» για να υπάρξει επανασύνδεση με την κοινωνία, διαμόρφωση του νέου Εθνικού Σχεδίου ανασυγκρότησης και να ξαναζωντανέψει, μέσα από το ΠΑΣΟΚ, η προοπτική της επανίδρυσης της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου