Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ερντογάν: Εκβιαστές οι Κούρδοι απεργοί πείνας


erdogan

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθάρισε πως δεν θα υποκύψει στον “εκβιασμό” των Κούρδων κρατουμένων απεργών πείνας που θέλουν μια χαλάρωση των συνθηκών κράτησης του επικεφαλής των αυτονομιστών ανταρτών του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
”Μην κάνετε εκβιασμούς. Δεν θα απελευθερώσουμε τον τρομοκράτη ηγέτη απλώς επειδή το απαιτείτε και έχετε ξεκινήσει μια τέτοια ενέργεια”, ανέφερε ο Ερντογάν σε μια ομιλία στο Κιζιλτσαχαμάμ, κοντά στην Άγκυρα, με την ευκαιρία των δέκα χρόνων από την άνοδο στην εξουσία του Κόμματος Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη.
”Η ποινή του θανάτου επιβλήθηκε στον τρομοκράτη ηγέτη που είναι υπεύθυνος για το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα αυτή”, υπενθύμισε σήμερα ο Ερντογάν.
”Σήμερα, πολλοί άνθρωποι είναι υπέρ της αποκατάστασης της θανατικής ποινής, σύμφωνα με τις
δημοσκοπήσεις, επειδή οι συγγενείς των νεκρών υποφέρουν ενώ άλλοι γιορτάζουν τρώγοντας κεμπάμπ”, πρόσθεσε, στοχεύοντας τους υπεύθυνους της κουρδικής υπόθεσης που βρίσκονται πίσω από το κίνημα της απεργίας πείνας.
Από το Σεπτέμβριο, περίπου 700 Κούρδοι πολιτικοί κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας σε δεκάδες φυλακές της χώρας.
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριά...