Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Spiegel: Τα σχέδια για διάσωση της Ελλάδας απέτυχαν


Για αποτυχία των σχεδίων της ευρωζώνης για τη διάσωση της Ελλάδας κανει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Επισημαίνει πως η Ελλάδα έχει ήδη λάβει το "ΟΚ" από τους δανειστές για το αίτημα της επιμήκυνσης κατά 2 έτη και αναφέρει:
«Η Ελλάδα έχει λάβει δύο επιπλέον χρόνια για να επιτύχει τους στόχους λιτότητας. Η Ε.Ε. και το ΔΝΤ το αρνούνται. Σύμφωνα με αναφορές στον Τύπο, η Αθήνα χρειάζεται επιπλέον 20 δισ. ευρώ σε βοήθεια. Είναι δύσκολο να καθορίσει κανείς τι θα μπορούσε να έρθει στη συνέχεια για τη χώρα αλλά οι σχολιαστές λένε ότι είναι ξεκάθαρο ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι».
Στο δημοσίευμα του Spiegel αναφέρεται πως την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κάνει λόγο για επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ο
Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρνείται κάθε αναφορά για συμφωνία.
«Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι γίνεται όλο και δυσκολότερο να πιστέψεις τις διαψεύσεις» υπογραμμίζει το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζοντας πως «η τελική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών παραμένει ασαφής».
Τέλος το Spiegel σχολιάζει πως: «Για να είμαστε σίγουροι, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν αναμένεται να προωθήσει ένα επιπλέον πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα στο κοινοβούλιο στο Βερολίνο. Η χώρα ήδη είναι δικαιούχος δύο πακέτων βοήθειας που φτάνουν συνολικά τα 240 εκατ. ευρώ και οι βουλευτές έχουν ξεκαθαρίσει όταν πέρασε το δεύτερο πακέτο τον Μάρτιο ότι δεν πρόκειται να δοθεί προσεχώς άλλη ελεημοσύνη».
sity press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...