Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Παπούλιας: "Με δύναμη ψυχής που έχει ο Έλληνας θα ξεπεράσει την κρίση"



Την ευχή να έρθουν "καλύτερες μέρες για την Ελλάδα" έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από το Ελ Αλαμέιν, τιμώντας το Σάββατο τους αγωνιστές της μάχης τονίζοντας παράλληλα ότι "με αυτήν την δύναμη ψυχής που έχει ο Έλληνας, θα ξεπεράσει την οποιαδήποτε κρίση, έστω και αν, και πρέπει να το πούμε αυτό, υποφέρει τόσο πολύ".
Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την σημερινή "μεγάλη μέρα" και "μέρα συγκίνησης για τα παιδιά της Ελλάδας που πολέμησαν έξω από την Ελλάδα εναντίον του φασισμού και του ναζισμού.
Ξεκινήσαμε από τα βουνά της Αλβανίας, πολεμήσαμε στο Ρούπελ και στα οχυρά της Μακεδονίας, αντισταθήκαμε στα Τέμπη μαζί με τους συμμάχους και περάσαμε στην μεγάλη μάχη της Κρήτης και στην συνέχεια στην ηρωική καθολική αντίσταση του ελληνικού λαού
κατά την διάρκεια 1941-1944.

Το ότι η μικρή Ελλάδα δίνει νεκρούς για την ελευθερία και για την αντιμετώπιση κάθε βαρβαρισμού και φασισμού, είναι ένα μήνυμα παγκόσμιο. Λίγες είναι οι χώρες εκείνες που έτυχε να αγωνιστούν αυτόν τον αγώνα τον καλό. Πολλοί δεν το γνωρίζουν και πρέπει να το μάθουν.

Όποιος αγνοεί την ιστορία, χάνει τον προσανατολισμό του. Θέλω να ευχηθώ από αυτό το ηρωικό μέρος του Ελ Αλαμέιν, καλύτερες μέρες για την Ελλάδα, που πιστεύω και ήμουνα πάντοτε αισιόδοξος, ότι με αυτήν την δύναμη ψυχής που έχει ο Έλληνας θα ξεπεράσει την οποιαδήποτε κρίση, έστω και αν, και πρέπει να το πούμε αυτό, υποφέρει τόσο πολύ".
sity pres

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...