Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ή εμείς ή αυτή…


genia-pou-allazei

Απαισιοδοξία, απελπισία, αδικία. Μερικές από τις λέξεις, που οι νέοι άνθρωποι χρησιμοποιούν στις συζητήσεις τους τον τελευταίο καιρό. Όχι άδικα φυσικά.
Οι άνθρωποι της γενιάς μας είναι απογοητευμένοι, αλλά κυρίως θυμωμένοι με τις προηγούμενες γενιές. Τις γενιές που καταδίκασαν όλους εμάς να είμαστε η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από τις προηγούμενες. Οι νέοι στη χώρα μας είναι «πληγωμένοι», από τα λάθη και τις παραλείψεις δεκαετιών.
Σε κάποιες από τις ελάχιστες εκρήξεις αισιοδοξίας μας συνηθίζουμε να λέμε πως τα πράγματα δεν μπορεί να γίνουν χειρότερα, πως τα καλύτερα έρχονται. Κάθε φορά όμως, η διάψευση δεν αργεί να έρθει.
Κόντρα στις δυσοίωνες προβλέψεις όλων, νομίζω πως ίσως για εμάς είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να δείξουμε σε όσους διαχειρίστηκαν τις τύχες του τόπου επί σειρά ετών πως οι λογικές, οι νοοτροπίες
και οι τακτικές της δικής τους εποχής όχι απλά τέλειωσαν, αλλά πέθαναν.
Ιδιαίτερα, τα τελευταία 2,5 χρόνια, με συνεχείς δράσεις η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στέλνει το μήνυμα αυτό σε πολλούς αποδέκτες. Η αλλαγή αυτή δεν αποτελεί ένα κοινότυπο σύνθημα. Αντιθέτως, γίνεται στην πράξη. Μέσα από δράσεις αλληλεγγύης και επιμόρφωσης. Το βασικότερο όμως, είναι πως οι δράσεις αυτές δεν εγκλωβίζονται μόνο μέσα στα Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά φτάνουν άμεσα στην κοινωνία χωρίς ίχνος κομματικών διαχωριστικών γραμμών, με μόνο κριτήριο την ανατροπή νοσηρών νοοτροπιών.
Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό! Σίγουρα η ευαισθητοποίηση και η ανάδειξη ευκαιριών είναι σημαντική. Σίγουρα το ευρωπαϊκό χρήμα που αναμένουμε και ελπίζουμε να επανεκκινήσει την αγορά είναι σημαντικό. Σημαντικότερη όλων όμως, είναι η τεράστια αλλαγή που έχει συντελεστεί στη νοοτροπία μιας ολόκληρης γενιάς που δε θέλει και δεν πρόκειται να ηττηθεί  για αυτόν ακριβώς το λόγο.
Οι νέοι της γενιάς μας έχουν εντοπίσει τι έφταιξε και με πρωτοφανή ωριμότητα είναι έτοιμοι να βγουν μπροστά στα δύσκολα γιατί πολύ απλά ξέρουν πως σε αυτήν τη μάχη θα νικήσουμε ή εμείς ή αυτή… Αυτή η νοσηρή νοοτροπία που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο και που στερεί σήμερα το χαμόγελο των νέων. Στο ερώτημα εμείς ή αυτή, απαντώ ξεκάθαρα: ΕΜΕΙΣ!
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...