Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

«Δεν είμαστε προτεκτοράτο»

«Δεν είμαστε προτεκτοράτο» 

Βενιζέλος: Αδικαιολόγητη και προκλητική η επιμονή της τρόικας στα εργασιακά

Νέα πολιτική διαπραγμάτευση με του Α. Σαμαρά με τους δανειστές και ειδικά με την Ε.Ε. ζήτησε ο Ευαγ. Βενιζέλος αρνούμενος και αυτός να αποδεχθεί τις απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά.

Τόνισε μάλιστα στις δηλώσεις ότι έθεσε το ζήτημα στον πρωθυπουργό και του ζήτησε να σε κινηθεί υψηλό διαπραγματευτικό επίπεδο μέσα στις επόμενες ώρες.

Για πρώτη φορά ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις για την τακτική της τρόικας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαστε προτεκτοράτο. Δεν δικαιολογεί τίποτα το γεγονός ότι επανέρχονται ζητήματα όπως τα εργασιακά. Είναι αδικαιολόγητο και προκλητικό».
Ο κ. Βενιζέλος ξεκίνησε την τοποθέτησή του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των
πολιτικών αρχηγών με μια διαπίστωση ότι η τρόικα ανεβάζει συνεχώς το λογαριασμό των μέτρων.

Ουσιαστικά ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να επαναδιαπραγματευθεί η ελληνική πλευρά το πακέτο των μέτρων στο σκέλος που αφορά τα εργασιακά και ίσως όχι μόνο, αφού στο σημείο αυτό οι δηλώσεις του ήταν ασαφής.

Γεγονός είναι ότι η και αυτή η σύσκεψη έληξε χωρίς συμφωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς να θέτουν βέτο στα εργασιακά.

Το ερώτημα είναι τι και ποιου τύπου διαπραγμάτευση έχει γίνει μέχρι στιγμής και βάση ποιών συμπερασμάτων το οικονομικό επιτελείο ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουπόνια για δωρεάν προϊόντα στις λαϊκές -Ποιοι τα δικαιούνται

Ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών είναι στόχος για το 2020 του προέδρου Δημήτρη Μουλιάτου και του νέου...