Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Bild: Είναι η Γαλλία η νέα Ελλάδα;


Bild-einai-i-gallia-i-nea-ellada

 «Είναι η Γαλλία η νέα Ελλάδα»; Αυτόν τον τίτλο φέρει η έντυπη έκδοση της γερμανικής Bild, σε ολοσέλιδο αφιέρωμα της οποίας παρουσιάζονται, σε απαισιόδοξο τόνο, τα συμπεράσματα του Ινστιτούτου Berggruen για την πορεία της γαλλικής οικονομίας.


«Χωρίς το δίδυμο Γαλλίας - Γερμανίας δεν συμβαίνει τίποτε στην Ευρώπη. Αλλά είναι σαφές πως η Γαλλία των ΑΑΑ βρίσκεται σε ύφεση με αρνητικές προοπτικές και με τον πρόεδρο Φρνασουά Ολάντ να αδυνατεί να κάνει οτιδήποτε» σημειώνεται, με απαισιοδοξία, στην εφημερίδα.
Σε Συνέδριο του Ινστιτούτου Berggruen, στο οποίο έλαβαν μέρος κάποιες από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες της Ευρώπης, όπως οι πρώην Καγκελάριοι Χέλμουτ Σμιτ και Γκέρχαρντ
Σρέντερ, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν – Κλοντ Τρισέ, ο τελευταίος κάλεσε, δημόσια, τη Γαλλία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της.

«Μια ματιά στους δείκτες της γαλλικής οικονομίας αρκεί για να καταλάβει κάποιος πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με τα προβλήματα του ευρωπαϊκού Νότου. Ανεργία στο 25%. Έλλειμμα στο 5%. Μηδενική ανάπτυξη. Βιομηχανική παραγωγή σε διαρκή πτώση» υπογραμμίζει η Bild, προσθέτοντας πως «Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος Ολάντ έχει ανακοινώσει μεταρρυθμίσεις, όπως την κατάργηση των 35 ωρών εργασίας την εβδομάδα, αλλά φοβούμενος τις αντιδράσεις δεν κάνει το παραμικρό. Αντίθετα έχει αυξήσει τη φορολογία με αποτέλεσμα να μειώνεται τόσο η κατανάλωση, όσο και οι επενδύσεις». 
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...