Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Απόλυτη «ισοπαλία» Ομπάμα - Ρόμνεϊ δείχνει νέα δημοσκόπηση


Μάχη στήθος με στήθος εξακολουθούν και δίνουν σε μια από τις πιο αμφίρροπες προεκλογικές εκστρατείες των τελευταίων δεκαετιών για την προεδρία των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μιτ Ρόμνεϊ. Δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου NBC και της εφημερίδας Wall Street Journal δείχνει τους δύο υποψήφιους «ισόπαλους» με ποσοστό 47%, δύο μόλις εβδομάδες πρίν από τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.    

Η δημοσκόπηση αυτή δείχνει πάντως ότι ο Ρόμνεϊ έχει ένα «πολύ μικρό προβάδισμα» στις Πολιτείες που θεωρούνται κρίσιμες για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος.

«Το 47% είναι καλό ποσοστό για έναν διεκδικητή, όχι όμως τόσο καλό για τον κάτοχο του αξιώματος» σχολίασε ο δημοσιογράφος του NBC Τσακ Τοντ, εκτιμώντας ότι ο Ομπάμα έχει πρόβλημα.

Ο Ομπάμα έχει σαφές προβάδισμα στις γυναίκες (51% έναντι 43% για τον Ρόμνεϊ), ωστόσο και αυτή η διαφορά φαίνεται ότι έχει ψαλιδιστεί αφού είναι η μικρότερη που έχουν καταγράψει μέχρι σήμερα οι δημοσκοπήσεις.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το τριήμερο 17-20 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά την δεύτερη τηλεοπτική μονομαχία των δύο υποψηφίων. 
TA NEA online 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...