Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Δασκαλόπουλος: «Να πάψει η Ελλάδα να σύρεται πίσω από τις επιταγές των δανειστών»


Στην ανάγκη να πάψει η Ελλάδα να σύρεται πίσω από τις επιταγές των δανειστών αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του ΣΕΒ τόνισε πως όσο οι πολιτικοί περιορίζονται να κάνουν είτε τους λογιστές είτε τους εισαγγελείς του μνημονίου, δεν υπάρχει διέξοδος για την οικονομία και τους πολίτες.
«Είναι καιρός να πάψουμε να συρόμαστε πίσω από τις επιταγές των δανειστών μας. Πρέπει να γράψουμε με το δικό μας χέρι ένα νέο Μνημόνιο στα ελληνικά. Ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού που θα γράφει «Ελλάδα» στην ούγια», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Δασκαλόπουλος επεσήμανε πως αύριο μπορεί πράγματι να πάρουμε την πολυπόθητη δόση, αλλά μεθαύριο θα χρειαστούμε μοιραία νέες δόσεις και νέα μέτρα, εάν δεν προχωρήσουν εδώ και τώρα όλες εκείνες οι μεταρρυθμίσεις που είναι η μόνη εθνική λύση.


Για την εμπλοκή που καταγράφηκε μεταξύ Κυβέρνησης και τρόικας στα εργασιακά ο κ. Δασκαλόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του προσθέτοντας πως τα εργασιακά θέματα γίνονται διαπραγματευτικό και επικοινωνιακό «μπαλάκι στο πίνγκ – πόνγκ» που παίζεται μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Χαρακτήρισε μάλιστα θλιβερό το ότι οι κοινωνικοί εταίροι έχουν εξαιρεθεί από τις συζητήσεις.
«Σήμερα άλλοι κανονίζουν για μας, χωρίς εμάς. Καταφέραμε να αυτοκαταργηθούμε επειδή δεν καταφέραμε να συνεννοηθούμε. Αφήσαμε την Κυβέρνηση μόνη στη γωνία και το πεδίο ελεύθερο στις απαιτήσεις της τρόικα. Τις κόκκινες γραμμές τις πληρώνουν στο τέλος οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα του ιδιωτικού τομέα», δήλωσε για το θέμα.
TA NEA online  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...