Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Σφυροκόπημα κατά της Χρυσής Αυγής στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και ανησυχία για έξαρση του εξτρεμισμού


%CE%A3%CF%86%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1+%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82+%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%BF+%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF+%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CE%AD%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%83%CE%B7+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%B5%CE%BE%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D

Η έντονη ανησυχία για την ριζοσπαστικοποίηση, τον εξτρεμισμό και την πύκνωση των φαινομένων φασιστικής βίας στην Ελλάδα ξεπερνούν πλέον τα σύνορα της χώρας και απασχολούν πολύ τους έλληνες ευρωβουλευτές που επιδιώκουν να ευαισθητοποιήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για τις σοβαρές κοινωνικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μία μονοδιάστατη πολιτική λιτότητας κατά τις επιταγές της τρόικας.

Σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα μάλιστα, η επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΠαΣοΚ κυρία Μαριλένα Κοππά επετέθη τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, καταδίκασε τόσο τη Χρυσή Αυγή που «λειτουργεί ως παραστρατιωτικό σώμα, με τάγματα εφόδου που κακοποιούν πολίτες», όσο επίσης το ελληνικό πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση γιατί «αντιμετώπισε ένα νεοφασιστικό κόμμα που ο αρχηγός του χαιρετά με ναζιστικό χαιρετισμό ως ένα οποιοδήποτε κόμμα».

Η κυρία Κοππά μάλιστα δεν δίστασε να στηλιτεύσει τη στάση τόσο του υπουργού Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη σε σχέση με το ζήτημα των αλλοδαπών παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας όσο και του υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Ν. Δένδια που «δεν τιμωρεί αστυνομικούς που επιτρέπουν σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής να απελευθερώνει συλληφθέντα σε επεισόδια», αναφερόμενη φυσικά στα όσα έγιναν σε σχέση με πρόσφατη θεατρική παράσταση στο Χυτήριο.

Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στην παρέμβασή του στη σύνδεση ανάμεσα στην εφιαλτική κοινωνική πραγματικότητα της σημερινής Ελλάδος με την έξαρση του εξτρεμισμού. Και προχωράει ένα βήμα παραπέρα αναρωτώμενος αν στην προσπάθειά της να είναι διεθνώς ανταγωνιστική, η Ευρώπη θα μπορούσε να χάσει «την ψυχή της», με την Ελλάδα να είναι το πρώτο θύμα μίας Ευρώπης όπου η δημοκρατία υποχωρεί έναντι εξτρεμιστικών φωνών, σε μία ήττα ιστορικών διαστάσεων.

«Η σκληρή κοινωνική πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολεμική της ιστορία. Η καλπάζουσα ανεργία, ιδιαίτερα εκείνη των νέων, ο αυξανόμενος παιδικός υποσιτισμός, ο πρωτόγνωρος αριθμός αστέγων και αυτοκτονιών συνθέτουν μια πολύ σκοτεινή εικόνα. Ρατσιστικές απόψεις, βίαιες συμπεριφορές και εξτρεμιστικές δυνάμεις με νεοναζιστικά χαρακτηριστικά, δεν είχαν ποτέ την παραμικρή απήχηση στην Ελλάδα. Σήμερα έχουν... Η κοινωνική συνοχή παρουσιάζει επικίνδυνες ρωγμές» σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος.
metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...