Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

FAZ: “Οι Έλληνες αποφασίζουν αν θα φτωχύνουν με ευρώ ή με δραχμή”



Δυσοίωνο προβλέπει το μέλλον της Ελλάδας η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung περιγράφοντας τις προοπτικές της Ελλάδας και της κοινωνίας, δημοσιεύοντας αναλυτικό ρεπορτάζ με τίτλο: "Οι Έλληνες βρίσκονται μπροστά σε μία ιστορική απόφαση: πρέπει να αποφασίσουν αν θα φτωχύνουν με το ευρώ ή με τη δραχμή".
Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα αναφέρει για την τρόικα: "Η γενική κατεύθυνση περικοπών και μεταρρυθμίσεων που χάραξε η τρόικα είναι αναμφισβήτητα σωστή. Όμως μερικοί δυτικοί οικονομολόγοι είχαν την τάση να εξιδανικεύουν την τρόικα ως την Αγία Τριάδα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων. Παραβλέπουν ότι και αυτή έκανε λανθασμένες εκτιμήσεις, επέδειξε ισχυρογνωμοσύνη σε δευτερεύοντα ζητήματα και δεν δικαιώθηκε σε κάποια άλλα".

Θετική είναι η εκτίμηση του έργου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. "Σε αντίθεση με τον Παπανδρέου επιδίδεται στο μάνατζμεντ της καθημερινότητας: εμφανίζεται απροειδοποίητα σε υπουργεία, βάζει προθεσμίες στους υπουργούς του, τσεκάρει λίστες προτεραιοτήτων, ελέγχει την πρόοδο- ένα νέο είδος διακυβέρνησης για τα ελληνικά δεδομένα" γράφει η γερμανική εφημερίδα.
sity press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...