Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Λοβέρδος: Χρειαζόμαστε νέο κόμμα για να νικήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ



Ένας μεγάλος κεντροαριστερός πόλος που θα δημιουργηθεί με βάση το ΠΑΣΟΚ, ώστε να νικηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές είναι η πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου που αναφέρει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.
Ο πρώην υπουργός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός νέου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος ή δημιουργίας ενός συνασπισμού, όπως η «ΕΛΙΑ» της Ιταλίας, καθώς όπως επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο.
«Όλα αυτά τα ενδεχόμενα θα τα εξετάσουμε μετά την λήψη της δόσης των 43-44 δισ. Ευρώ» αναφέρει.
Ο κ. Λοβέρδος δηλώνει με βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη θα αποτύχει, παρότι θα μειώνει το πρωτογενές έλλειμμα, καθώς «κινδυνεύει με εσωτερική οικονομική κατάρρευση». Γι' αυτό το λόγο, δηλώνει, πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα μετά τον ανασχηματισμό, παρότι τον Ιούνιο είχε υποστηρίξει τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ.

Όπως τονίζει «τα πράγματα άλλαξαν», «στην πράξη δεν γίνεται τίποτε ουσιαστικό» και «συμμετοχή σημαίνει προσωπική και πολιτική αποτυχία».
sity press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...