Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Γ. Δατσέρης κατά Α. Λοβέρδου



"Να βρει την καλύτερη παρέα στη νέα του διαδρομή" είναι η ευχή του στενού συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιάννη Δατσέρη προς τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο συντονιστής του τομέα Επικοινωνίας, άνθρωπος των ειδικών αποστολών για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε να απαντήσει με άρθρο του στο "Εθνος" στον κ. Λοβέρδο, τη στιγμή που ο πρώην υπουργός εξέταζε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αν αμφισβητηθεί ο πρόεδρός του.
Οι δύο άνδρες υπήρξαν από άλλες παρατάξεις φοιτητές την ίδια περίοδο στη Θεσσαλονίκη, ενώ πριν από καιρό ο φίλος και κουμπάρος του, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τον είχε χαρακτηρίσει δημοσίως ως "ιδιοκτήτη του ΠΑΣΟΚ".
Ο Γ. Δατσέρης απαντά στην κριτική Λοβέρδου για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι
"είναι διαφορετικό στο πρωθυπουργοκεντρικό μας σύστημα πολιτικοί υπουργοί να συνυπάρχουν με τεχνοκράτη επικεφαλής κι άλλο ο πρωθυπουργός να είναι αρχηγός κόμματος. Οι υπουργοί είναι πρώτα του πρωθυπουργού και μετά του κόμματός του".

Μάλιστα, σημειώνει ότι "αν για κάτι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να επικριθεί είναι η υπερέκθεση του προέδρου του, με την ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών πέραν των θεσμικών ορίων του αρχηγού ενός κόμματος της συμπολίτευσης. Μπορεί αυτό να προκύπτει από αίσθημα εθνικής αποστολής, αλλά δεν γνωρίζω πόσο ωφέλιμο είναι η χώρα να εξαντλεί όλες της τις δυνάμεις", ενώ κατηγορεί τον Ανδρέα Λοβέρδο ότι δρα προεξοφλητικά.
"Τα τρία κόμματα της κυβέρνησης θα τραυματιστούν ακόμη περισσότερα. Το ΠΑΣΟΚ μάλλον ανεπανόρθωτα. Η κυβέρνηση θα συντηρηθεί γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Θα δημιουργηθεί πολιτικός χρόνος. Άρα ας φέρουμε τη συζήτηση για το μετά, τώρα" υπογραμμίζει.
sity press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εθνική μας αφωνία

Βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές συζητώντας επί παντός επιστητού, αρκεί αυτό να είναι άσχετο με τις ίδιες τις ευρωεκλογές. Το στοίχημα που είν...