Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ισπανοί Αγανακτισμένοι: «Περικύκλωση της Βουλής για τη Δημοκρατία»


Ισπανοί Αγανακτισμένοι: «Περικύκλωση της Βουλής για τη Δημοκρατία»

«Κρίση ; Ληστεία ! - 'Οχι στις περικοπές» αναγράφει το πλακάτ που επιδεικνύει ο διαδηλωτής στη διάρκεια νέας απόπειρας για περικύκλωση του ισπανικού κοινοβουλίου. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
  Νέες κινητοποιήσεις με στόχο την περικύκλωση του κτηρίου της Βουλής στη Μαδρίτη έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη και το Σάββατο ομάδες Ισπανών Αγανακτισμένων. «Θα περικυκλώσουμε τη Βουλή όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να επιστρέψει η δημοκρατία» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα στελέχη του κινήματος «25-S», από την 25η Σεπτεμβρίου, ημέρα που επιχειρήθηκε για πρώτη φορά αυτού του είδους ο πολιτικός ακτιβισμός. Το αποτέλεσμα ήταν να επέμβουν τα ισπανικά ΜΑΤ, να γίνει εκτεταμμένη χρήση χημικών, να τραυματισθούν 64 άνθρωποι και να συλληφθούν 34.
Οι νέες κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη, συμπίπτουν με την ψήφιση του
προϋπολογισμού της δεξιάς κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι για το 2013. Οι διαδηλωτές ζητούν να διεξαχθεί δημοψήφισμα ώστε ο λαός να αποφανθεί υπέρ ή κατά των μέτρων σκληρής λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση, πιθανότατα ως προϋπόθεση για να λάβει η Ισπανία δανειακό «πακέτο διάσωσης» από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Δεν θα ανεχτούμε καμία απόπειρα εισβολής ή κατάληψης του κτηρίου της Βουλής. Το Σύνταγμα ορίζει σαφώς ότι το κτήριο προστατεύεται από οποιαδήποτε εισβολή» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ. Και προειδοποίησεμε νόημα ότι «η αστυνομία θα πράξει το καθήκον της».

Και ο πρόεδρος της Βουλής Χεσούς Ποσάδα χαρακτήρισε «παράνομες» τις κινητοποιήσεις επικαλούμενος το ότι οι οργανωτές δεν ενημέρωσαν εγκαίρως, όπως ορίζει σχετική νομοθεσία, τις τοπικές Αρχές της Μαδρίτης.    
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...