Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Κομισιόν: Στα 130 δις ευρώ το νέο πακέτο βοήθειας βάσει των συμφωνηθέντων


thumb

Δεν αλλάζει το ύψος του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα έσπευσε να ξεκαθαρίσει την Παρασκευή, η Κομισιόν διά του εκπροσώπου της στις Βρυξέλλες, στον απόηχο των δημοσιευμάτων σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του ποσού λόγω της περαιτέρω επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας.
«Η Κομισιόν έλαβε μία ξεκάθαρη εντολή στις 26 Οκτωβρίου από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να διαπραγματευτεί ένα νέο πρόγραμμα», είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί.
«Υπάρχει ένα σαφές μέγεθος σε αυτά τα συμπεράσματα, δεν έχουμε άλλη εντολή και θα παραμείνουμε σε αυτό το μέγεθος, έτσι οι συζητήσεις που θα έχουμε με τις ελληνικές αρχές θα βασίζονται σε αυτή την εντολή, υπό τις ξεκάθαρες παραμέτρους που συμφωνήθηκαν», προσέθεσε.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών τον περασμένο Οκτώβριο το ύψος του νέου πακέτου βοήθειας προς τη χώρα μας ανέρχεται στα 130 δισ. Ευρώ.
Σχετικά με την πορεία του PSI, ανέφερε ότι οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των τραπεζών προχωρούν και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ολοκληρωθούν το
συντομότερο δυνατό.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...