Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Παπανδρέου: Ο κόσμος θέλει αλλαγές, όχι εκλογές


thumb

Φρένο στα σενάρια πρόωρων εκλογών έβαλε από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση θα φέρει την ευθύνη υλοποίησης του νέου συμφωνηθέντος προγράμματος.
«Παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά τη συμφωνία για κούρεμα 50% του ελληνικού χρέους.
«Οι αποφάσεις που ελήφθησαν μας δίνουν τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν» πρόσθεσε.
Σχετικά με τη συμφωνία που επετεύχθη σχολίασε πως αυτή έχει όλα τα πλεονεκτήματα της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου χωρίς τα μειονεκτήματα της. Παράλληλα, έκανε λόγο για δίκαιη κατανομή των βαρών, επισημαίνοντας ότι αίρονται βάρη από τον ελληνικό λαό και μεταφέρονται στις τράπεζες.
Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα, όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός, στόχος είναι να έχουν κλείσει μέχρι το τέλος του έτους οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Αναφερόμενος στα ασφαλιστικά ταμεία ο Γ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι μπορούν να είναι ήσυχοι για τις συντάξεις τους. «Η συμφωνία δεν θίγει συντάξεις, αντιθέτως με την ελάφρυνση της εξυπηρέτησης των τόκων διευκολύνεται η άσκηση της κοινωνικής και ασφαλιστικής πολιτικής» συμπλήρωσε.
Απαντώντας στις επικρίσεις σχετικά με την εποπτεία της χώρας, τόνισε πως η ελάφρυνση του βάρους του χρέους δίνει τη δυνατότητα παραγωγής πλεονασμάτων που εγγυώνται πως η χώρα θα φύγει «σιγά αλλά σταθερά από εξαρτήσεις».
«Να τελειώνουμε με την προπαγάνδα και την εύκολη λασπολογία...Εμείς παλεύουμε για την πατρίδα...Ας σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας», ανέφερε σε έντονο ύφος ο Πρωθυπουργός.

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση έχει μπροστά της υπεύθυνη, εθνικής σημασίας, δουλειά για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων. «Ο κόσμος θέλει αλλαγές και όχι εκλογές» τόνισε.
Παρεμβαίνοντας στο σημείο αυτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι αδυνατεί να πιστέψει πως θα υπάρξει έστω και μια πολιτική δύναμη που δεν θα στηρίξει αυτή τη συμφωνία.
«Αδυνάτω να πιστέψω πως υπάρχει έστω και ένα πολιτικό κόμμα στη Βουλή, έστω κι ένας υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης που δεν θέλει κι αυτός να βάλει την υπογραφή του στην απαλλαγή του έθνους μας από ένα σημαντικό μέρος του ιστορικού βάρους του δημοσίου χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...