Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Για ανασυγκρότηση του «δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ


Συνάντηση Κουβέλη με ΠαΣοΚογενείς

Συνεχείς συναντήσεις και επαφές με στελέχη και πολιτικούς σχηματισμούς που επιδιώκουν την ανασυγκρότηση του «δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου» έχει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης. Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Κουβέλη, ο οποίος θεωρεί ότι η κυβερνητική πολιτική, η οικονομική κρίση και οι κοινωνικές επιπτώσεις οδηγούν αναγκαστικά σε πρόωρες εκλογές. Ήδη, από στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεςράς χαρακτηρίζονται «προχωρημένες» οι συζητήσεις με Πασοκογενείς που είχαν ενταχθεί στο "Άρμα Πολιτών", αποχώρησαν και δημιούργησαν τους "Ελεύθερους Πολίτες".

Μαζί τους συναντήθηκαν προ διημέρου ο κ. Κουβέλης, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Σπ. Λυκούδης και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της κ.κ. Γιαννη Κακουλίδη και Γιάννη Πανούση. Η αντιπροσωπεία των "Ελεύθερων Πολιτών" αποτελούνταν από το Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, τον περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής και πρώην βουλευτή, Νίκο Γαλανό και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής, Μάκη Γιομπαζολιά.

Οπως επεσήμανε η Δημοκρατική Αριστερά, «στη μακρά συνάντηση συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις και τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τη μεγάλη οικονομική και πολιτική κρίση που βιώνει η χώρα, καθώς και οι δυνατότητες συνεννόησης των δυνάμεων που αναφέρονται στον ευρύτερο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού».
Μάλιστα, δήλωσαν ότι διαπιστώθηκε «ευρεία σύμπτωση απόψεων» και αποφασίστηκε ο διάλογος να συνεχιστεί για να διερευνηθεί «η δυνατότητα γενικότερης συμπόρευσης της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ελεύθερων Πολιτών».
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...