Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Πέρασε, με τεράστιο κόστος

Photo: Μαρία Μαράκη
Η Λούκα Κατσέλη διεγράφη από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ μετά την άρνηση της να ψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο πέρασε στο σύνολο του με τις ψήφους των 154 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, έναντι 144 αρνητικών. Η Βάσω Παπανδρέου δήλωσε ότι ψηφίζει το νομοσχέδιο καθώς δεν πρέπει να εμποδιστεί η καταβολή της έκτης δόσης. Ζήτησε, όμως, πολιτικές εξελίξεις από τη Δευτέρα. Η αναφορά αυτή, που έγινε και από άλλα στελέχη, παραπέμπει είτε σε εκλογές, είστε στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Τόσο η κ. Κατσέλη, όσο και η κ. Παπανδρέου, είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Η υπερψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου «δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας, είναι θέμα εθνικής ευθύνης» αναφέρει ο Γ.Παπανδρέου στην επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ανακοινώνει επισήμως τη διαγραφή της. «Λυπάμαι για αυτή την απόφαση, ήμουν και θα είμαι ΠΑΣΟΚ. Για μένα όμως θέματα αρχών και συνέπειας είναι αδιαπραγμάτευτα» απαντά η κυρία Κατσέλη.
Ένας 53χρονος οικοδόμος, που μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό από το Σύνταγμα, έχασε τη ζωή του από καρδιακή επιπλοκή. Σύμφωνα με την εικόνα που δίνει το νοσοκομείο, ο 53χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο νεκρός, χωρίς τραύματα. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης από τους γιατρούς, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο ασθενής διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ στις 16:45 από την «Αίγλη» Ζαππείου χωρίς σφυγμούς, απνοϊκός, με μυδρίαση και ισοηλεκτρική γραμμή στο καρδιογράφημα. Δεν έφερε κανένα τραύμα, ενώ έγιναν επί 50' λεπτά ανεπιτυχείς προσπάθειες ανάνηψης.
Ο άνδρας βρισκόταν στην πάνω πλευρά του Συντάγματος, εκεί όπου εξελίχθηκε το μεσημέρι ο πετροπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων και μελών του ΠΑΜΕ. Τα μέλη του ΠΑΜΕ, που είχαν
κυκλώσει στη Βουλή, δεν επέτρεψαν στους κουκουλοφόρους να προσεγγίσουν το κτίριο, με αποτέλεσμα να ξεσπασουν βίαιες συγκρούσεις, ενώ η αστυνομία προτίμησε για αρκετή ώρα το ρόλο του θεατή. Τελικώς τα μέλη του ΠΑΜΕ κατάφεραν να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους από τη Βουλή με την Αλέκα Παπαρήγα να καταφέρεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...