Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Σχηματισμό υπερκομματικής κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης ζήτησε η Ντ. Μπακογιάννη

Τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να σχηματιστεί υπερκομματική κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης, ζήτησε και πάλι η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την ομιλία της στη 2η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΣΥ. Συγκεκριμένα, η κ. Μπακογιάννη, επανέλαβε ότι έχει «προτείνει δημοσίως ένα πρώτο βήμα: Σύγκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του παλιού Συμβουλίου Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που υπάρχουν στη Βουλή και των πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή, του Κώστα Σημίτη και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Και να αποφασίσουν το σχηματισμό υπερκομματικής κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης που θα στηριχθεί στη Βουλή από όλες τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις της χώρας που πιστεύουν ότι πρέπει να βάλουν πλάτη για τη σωτηρία της Ελλάδας».
Η ίδια εκτίμησε ακόμη ότι ο κύκλος των μονοκομματικών κυβερνήσεων τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια έχει κλείσει, καθώς «καμία πολιτική δύναμη δεν έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών και την αξιοπιστία στο εσωτερικό και το εξωτερικό για να σηκώσει στις πλάτες της το βάρος των αποφάσεων που απαιτούνται προκειμένου ο τόπος να βγει από την κρίση και να ξαναβρεί το δρόμο του». Υποστήριξε μάλιστα, ότι το κόμμα της μπορεί να γίνει, και θα γίνει, «ο καταλύτης αυτής της μεγάλης, αυθεντικής πολιτικής αλλαγής».
Στην ομιλία της η κ. Μπακογιάννη, είπε ακόμη ότι «αν όλοι οι πολιτικοί δεν αποφασίσουν να καθίσουν κάτω όλοι μαζί και να προστατέψουν το κύρος της πολιτικής, είμαστε άξιοι της τύχης μας... και θα έχουμε την ευθύνη ότι θα έχουμε ως πολιτικό σύστημα οδηγήσει τη χώρα σε μια πρωτόγνωρη καταστροφή». Η ίδια, χαρακτήρισε ως μοναδική λύση τη συστράτευση όλων των δυνάμεων που θέλουν να συνεχίσει η Ελλάδα να είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.
Αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις και στα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει η Δημοκρατική Συμμαχία, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε πως στις εκλογές, όταν τα διλήμματα θα είναι απόλυτα, το Κίνημα θα εκπλήξει με τα ποσοστά του και «θα αφήσει άφωνες τις σημερινές Κασσάνδρες».
Εξάλλου, η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέτυχε: «Η κυβέρνηση Παπανδρέου
απέτυχε. Απέτυχε στα πολλά, απέτυχε στα ουσιώδη. Αποδεικνύεται κατώτερη των συνθηκών και των αναγκών που καλείται να διαχειριστεί... Απέτυχαν να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, απέτυχαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της χώρας» και «πίστεψαν ότι θα μπορούσαν για μια ακόμα φορά να κοροϊδέψουν την ελληνική κοινωνία, τους Ευρωπαίους εταίρους, τους δανειστές», είπε.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση και για τα φορολογικά μέτρα, κάνοντας λόγο για φορολογικό αμόκ: «Επέβαλε νέους φόρους, αύξησε τους συντελεστές, στράγγισε από εισοδήματα το μισθωτό, τον επιχειρηματία, τα νοικοκυριά. Είναι σε φορολογικό αμόκ όπως δείχνουν τα πρόσφατα μέτρα Βενιζέλου. Είναι μια έκτακτη εισφορά που επιβάλλει η παρασιτική Ελλάδα, που εκπροσωπεί το σημερινό πολιτικό σύστημα, στην παραγωγική Ελλάδα των εντίμων φορολογουμένων που δεν έχουν τρόπο να αμυνθούν».
Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά και προς τη ΝΔ την οποία κατηγόρησε για αντεθνική στάση. Η κ. Μπακογιάννη, είπε πως η ΝΔ «απλώς επενδύει στην καταστροφή, εκμεταλλεύεται την κοινωνική δυσαρέσκεια, την ένταση και την οργή του κόσμου, πλειοδοτώντας σε λαϊκισμό και ανευθυνότητα».
Κάνοντας μάλιστα αναφορά στη διαγραφή του Θ. Λυμπερόπουλου, κατηγόρησε της ΝΔ ότι «φιλοδοξεί να μιμηθεί τους Φωτόπουλους, μέχρι χθες Λυμπερόπουλους και γι’ αυτό οι πρόσφατες μεταβολές του κ. Σαμαρά, τη μία μέρα ο φίλος μου ο Θύμιος, την άλλη μέρα θα κάνει ό,τι του λέω, την τρίτη ημέρα απειλεί ο Θύμιος, την τέταρτη ημέρα τον φέρνουμε πίσω, εχθές τον διαγράφουμε».
«Με τον όψιμο καιροσκοπικό αντιευρωπαϊσμό που υιοθέτησε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχει πια το πολιτικό κεφάλαιο να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις που απαιτούνται στις δύσκολες αυτές περιστάσεις», είπε ακόμη η κ. Μπακογιάννη και υποστήριξε ότι η ΝΔ «μιμούμενη τις πρακτικές και τις επιλογές της άκρας αριστεράς, γίνεται ουσιαστικά ουραγός του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ». Η κ. Μπακογιάννη, αναφέρθηκε και στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη, για τον οποίο είπε ότι μεταμορφώνεται από υπεύθυνο συνομιλητή σε ευκαιριακό ατακαδόρο της πολιτικής.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...