Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Πρωτότυπος διαγωνισμός για οικονομολόγους: Βρείτε πώς μπορεί να φύγει μία χώρα από την ευρωζώνη!

      
 
Πρωτότυπος διαγωνισμός για οικονομολόγους: Βρείτε πώς μπορεί να φύγει μία χώρα από την ευρωζώνη!Γνωστός Βρετανός επιχειρηματίας ανακοίνωσε, ότι προσφέρει χρηματικό έπαθλο ύψους 282.000 ευρώ (250.000 λιρών), σε όποιον οικονομολόγο καταφέρει να βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο εξόδου χώρας από την ευρωζώνη.

Πρόκειται για τον Σάιμον Γούλφσον, ιδιοκτήτη της αλυσίδας ρούχων «Next», ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι επιχειρηματίες θέλουμε μια ισχυρή Ευρωζώνη, αλλά εφόσον αυτό δεν γίνει εφικτό, η Ευρώπη δεν είναι δυνατόν να καρκινοβατεί και να πέσει σε κενό».
Παράλληλα, σημείωσε ότι το χρηματικό έπαθλο έχει ως στόχο «να κινητοποιήσει τα σπουδαιότερα "μυαλά" του κόσμου να καλύψουν αυτό το κενό. Οι ιδέες τους μπορεί να βοηθήσουν, ώστε η Ήπειρος να μην πέσει σε οικονομικό χάος, που θα προκαλούσε απώλεια θέσεων εργασίας, αποταμιεύσεων κλπ».
Ο βρετανός επιχειρηματίας δεν αναφέρθηκε στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά είναι προφανές ότι τη «φωτογράφισε», αφού το σενάριο εξόδου της από την ευρωζώνη παίζει εδώ και μήνες, με τις συνέπειές της να τρομάζουν σχεδόν όλο τον πλανήτη.

Η προθεσμία για την καταβολή ιδεών λήγει την 31η Ιανουαρίου του 2012, ενώ τις προτάσεις που θα κατατεθούν θα μελετήσει ομάδα ειδικών υπό το συντηρητικό think tank, Pοlicy Exchange, με τον Σάιμον Γουίλσον να είναι, ο ίδιος, υποστηρικτής των βρετανών Συντηρητικών. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο για οικονομολόγους, μετά από αυτό του νικητή του Νόμπελ Οικονομίας.
new post

1 σχόλιο:

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...