Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Παπούλιας: Στρατηγικής σημασίας η ανάπτυξη σχέσεων με την Κίνα

thumb

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε την Κυριακή στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός της  Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο.
Ο κ. Παπούλιας μίλησε για τη στρατηγική σημασία της ανάπτυξης των σχέσεων Ελλάδας και Κίνας και διαβεβαίωσε τον Κινέζο πρωθυπουργό ότι η απόφαση του Πεκίνου να αγοράσει ελληνικά ομόλογα θα είναι μια κερδοφόρα επένδυση. Επίσης ανέφερε ότι ότι ο ελληνικός λαός θαυμάζει το λαό της Κίνας καθώς και οι δύο χώρες  έδωσαν στον κόσμο αξίες που σήμερα, σε καιρό κρίσης, είναι απαραίτητες.
Από την πλευρά του, ο κ. Τζιαμπάο εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις συμφωνίες που υπογράφτηκαν και τόνισε ότι η ισχυρή φιλία των δυο χωρών είναι θεμέλιο για την περαιτέρω συνεργασία τους.
Νωρίτερα, ο κ. Τζιαμπάο μιλώντας από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στην προσπάθεια  εμβάθυνσης και ανάπτυξης της ελληνο-κινεζικής συνεργασίας εστιάζοντας στη διεύρυνση των διμερών εμπορικών ανταλλαγών, στη συνεργασία για τη δημιουργία ερευνητικού κέντρου με στόχο την εξοικονόμηση της ενέργειας και την προώθηση των επενδύσεων συνεργασίας στον τομέα των ΑΠΕ και στην ανάπτυξη της συνεργασίας στον τουριστικό τομέα.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος απένειμε στον Γουέν Τζιαμπάο το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των για την συμβολή του στην ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Κίνας.
Ο Γουέν Τζιαμπάο θα αναχωρήσει αύριο, Δευτέρα, για τις Βρυξέλλες, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί την Ιταλία και την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα νέο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής

Πριν από λίγες μέρες ο Παύλος Γερουλάνος, του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε έναν αριθμό που προκαλεί έκπληξη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν, ανά τη χώρα, 72.0...