Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

«Ούτε επιθυμητή ούτε πιθανή η αναδιάρθρωση του χρέους»

▅Λ. Παπαδήμος. Πριν  από λίγες ημέρες είχε  υποστηρίξει στο  Βloomberg ότι η  αναδιάρθρωση του  ελληνικού χρέους  δεν αποτελεί επιλογή, όχι μόνο για  την Ελλάδα  αλλά για  καμιά  χώρα  της ευρωζώ- νης
ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ άλλη μία φορά χθες ο Λουκάς Παπαδήμος το ενδεχόμενο να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Μarket Νews Ιnternational, ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και νυν σύμβουλος του Πρωθυπουργού τόνισε ότι αυτό δεν είναι «ούτε επιθυμητό ούτε πιθανό». Αλλωστε, συνέχισε, η ελληνική κυβέρνηση και οι ευρωπαϊκές αρχές το έχουν αποκλείσει.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Παπαδήμος είχε μιλήσει στο πρακτορείο Βloomberg και είχε υποστηρίξει και εκεί ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν αποτελεί επιλογή, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για καμιά χώρα της ευρωζώνης.

Οσον αφορά την επιστροφή της Ελλάδας σε δανεισμό από τις αγορές, ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσουν οι αγορές είναι η επιμονή στη συστηματική και αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και των μεταρρυθμίσεων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. «Επειτα από κάποιο διάστημα, καθώς θα σημειώνεται πρόοδος στα δημοσιονομικά και θα αυξάνεται η αξιοπιστία της πολιτικής νομίζω ότι οι αγορές θα ηρεμήσουν», είπε.

Στη συνέντευξή του στο Βloomberg ο κ. Παπαδήμος είχε εκτιμήσει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επιστροφής στις αγορές το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου