Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Αχ Ευρώπη

thumb
Σιγά-σιγά η Ευρωπαϊκή Ένωση διασπάται σε χίλια κομμάτια.
Η χθεσινή ανακοίνωση των προτάσεων της Κομισιόν για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την οικονομική διακυβέρνηση και προ πάντων την αυστηροποίηση των ποινών για τους παραβάτες του Συμφώνου Σταθερότητας, απέδειξε ότι η ευρωζώνη διοικείται από την Γερμανία και η υπόλοιπη Ένωση από την Βρετανία.
Γι’ αυτό και οι ποινές (όταν και εφόσον επικυρωθούν) θα εφαρμοστούν σε πρώτο στάδιο από τους 16 της ζώνης του ευρώ και για τους υπόλοιπους έχει ο θεός. Αυτό απαίτησε η Γερμανία- για να παρακάμψει το βέτο του Λονδίνου- αυτό έγινε.
Η ίδια η ευρωζώνη έχει χωριστεί σε δύο ταχύτητες, τις πλούσιες χώρες του Βορρά και τις φτωχές του Νότου που ουσιαστικά δεν έχουν φωνή. Στην.. άλλη Ευρώπη κυριαρχεί το Νατοϊκό μπλοκ χωρών με ηγέτιδα την Βρετανία, που τορπιλίζει οποιαδήποτε προσπάθεια συνεννόησης.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την έναρξη της κρίσης και οι αποφάσεις για την αντιμετώπιση της, βρίσκονται ακόμα στα χαρτιά. Και η δήλωση του επιτρόπου Όλι Ρεν ότι ελπίζει να ψηφιστούν τα μέτρα «μέχρι το καλοκαίρι του 2011» προκαλεί ερωτηματικά. Γιατί υποτίθεται ότι οι αποφάσεις θα έπρεπε να ληφθούν αυτό τον Οκτώβριο όπου λήγει η διορία που έθεσε η ίδια η ΕΕ. Κρίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου