Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

«Γυναίκες = χαζές»; ! LA

Αγαπημένες αβαζίτισσες και αβαζίτες, 

Ένας Πολωνός ευρωβουλευτής μόλις δήλωσε ότι οι γυναίκες πρέπει να πληρώνονται λιγότερο γιατί είναι, λέει, «πιο αδύναμες, μικρότερες και λιγότερο έξυπνες» από τους άντρες! Αλλά αν αντιδράσουμε τώρα, μπορούμε να πετάξουμε το μίσος του έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, με τις κλωτσιές! 

Έχει ξαναχρησιμοποιήσει το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου για να σπείρει μίσος: αποκαλώντας τους πρόσφυγες «περιττώματα» και χαιρετώντας ναζιστικά μέσα από την αίθουσα της ολομέλειας! Ως τώρα, του έχουν απλά επιβληθεί συμβολικά πρόστιμα. Όμως αυτή τη φορά το Ευρωκοινοβούλιο άνοιξε έρευνα, και αν αρκετοί από εμάς

ενώσουμε τώρα τις φωνές μας, μπορούμε να τον ξαποστείλουμε. 

Η απόφαση αναμένεται *ανά πάσα στιγμή*. Υπόγραψε το παρακάτω ψήφισμα με ένα κλικ. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ας ζητήσουμε από τους ευρωβουλευτές να πετάξουν το σεξιστή, ρατσιστή μισάνθρωπο έξω από το Ευρωκοινοβούλιο. 

Υπόγραψε εδώ για να πάρει πόδι

Προς τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και όλους τους ευρωβουλευτές: 

«Ζητάμε από το Ευρωκοινοβούλιο να θέσει σε διαθεσιμότητα τον Πολωνό ευρωβουλευτή Γιάνους Κόρβιν-Μίκε, για τη ρητορική μίσους που εξαπέλυσε ενάντια στις γυναίκες και τους πρόσφυγες, και για το ναζιστικό χαιρετισμό του μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας. Αυτές οι πράξεις παραβιάζουν τους κανονισμούς του Ευρωκοινοβουλίου και καταπατούν τις αξίες ολόκληρης της ΕΕ, τις οποίες το Ευρωκοινοβούλιο έχει εκλεγεί για να υπερασπιστεί.» 

Υπόγραψε εδώ για να πάρει πόδι

Ο κανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λέει ότι η συμπεριφορά των ευρωβουλευτών πρέπει να «χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό» και «δεν επιτρέπεται να καταφεύγουν σε συκοφαντικές, ρατσιστικές ή ξενοφοβικές δηλώσεις ή συμπεριφορές κατά τις κοινοβουλευτικές συζητήσεις». Όλα όσα κάνει και ξεστομίζει ο Γιάνους Κόρβιν-Μίκε παραβιάζουν τον κανονισμό. 

Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στους πολιτικούς να χρησιμοποιούν απαγορευμένη γλώσσα με πρόσχημα την ελευθερία του λόγου. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει την ευθύνη και τη δύναμη να σταματήσει το ρατσιστικό κατήφορο, επιβάλλοντάς του τις βαρύτερες δυνατές κυρώσεις. Μπορεί να τεθεί σε διαθεσιμότητα απευθείας από τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και, αν δημιουργήσουμε μια τεράστια κατακραυγή, μπορούμε να πείσουμε τους ευρωβουλευτές να τον στείλουν οριστικά! 

Το Ευρωκοινοβούλιο μπορεί να αποφασίσει μέσα στις επόμενες ώρες. Ας τους ζητήσουμε να κάνουν ένα δώρο στους λαούς της Ευρώπης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και να πετάξουν το μισογυνισμό έξω από τις Βρυξέλλες. 

Υπόγραψε εδώ για να πάρει πόδι

Μπορεί να ακούγεται ως μεμονωμένη περίπτωση, αλλά είναι φαύλος κύκλος. Όσο επιτρέπουμε στους πολιτικούς να χρησιμοποιούν τη γλώσσα του μίσους, τόσο το μίσος θα γίνεται πιο αποδεκτό και η ρατσιστική βία θα εξαπλώνεται. Ο μόνος τρόπος για να σπάσει ο κύκλος είναι αν όλοι οι άνθρωποι, με μία φωνή, αντιδράσουμε – ας αρχίσουμε σήμερα. 

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα, 
Luca, Martyna, Iain, Sarah, Patricia και όλη η ομάδα του Avaaz 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έως 438 ευρώ μειωμένες οι συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου

Με ρυθμό χελώνας εκδίδονται οι νέες κύριες και επικουρικές συντάξεις οι οποίες εκτός από τη μεγάλη αναμονή «τιμωρούν» και με ευτελή ποσά...