Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H παρακμή της αυτοκρατορίας


Στην ιστορία των ΗΠΑ, δεν έχουν προηγούμενο συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Ο σημερινός πρόεδρος κατηγορεί τον προηγούμενο ότι τον παρακολουθούσε και ο Ομπάμα απαντά ότι ο Τραμπ είναι ψεύτης.
Η αλήθεια, μοιάζει κάπου στη μέση. Εχοντας εγκαινιάσει το νέο ψυχρό πόλεμο με τη Ρωσία, ο Μπαράκ Ομπάμα και οι μυστικές του υπηρεσίες παρακολουθούσαν συστηματικά τον Ρώσο πρέσβη και τους συνεργάτες του στην Ουάσιγκτον. Ετσι κατέγραψαν συνομιλίες στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, που διαβεβαίωναν  τους Ρώσους για τις φιλικές προθέσεις του υποψήφιου προέδρου. Με βάση τις υποκλοπές αυτές, στελέχη του Τραμπ, που ανέλαβαν κυβερνητικές θέσεις μετά την εκλογή του, αναγκάστηκαν σε παραίτηση, ή, όπως ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, εξαίρεσαν
τον εαυτό τους από τις ανακρίσεις που διεξάγονται.
Πέρα από τη κατασκοπευτική πλευρά, που επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις, το πιο σημαντικό είναι ότι το αμερικανικό  σύστημα εξασφάλιζε τη συνέχεια του ανεξάρτητα από τη προσωπικότητα του κάθε προέδρου. Οσα λάθη κι αν είχε κάνει, όπως ο Τζωρτζ Μπους ο νεότερος. Ομως ο Τραμπ δεν είναι ένας συνηθισμένος πρόεδρος: είναι το προϊόν της φθοράς και της νομιμοποιημένης διαφθοράς του πολιτικού συστήματος. Αποτελεί τη προσωποποίηση της παρακμής της αμερικανικής αυτοκρατορίας.
Η διαμάχη Ομπάμα-Τραμπ απειλεί να βάλει οριστικά τέλος στη συναίνεση και τη σιωπή, που εξασφάλιζε τη συνέχεια του συστήματος μετά την αμερικανική ανεξαρτησία. Κανείς δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι ο Τραμπ θα κατηγορούσε, όπως έκανε χθες, τον Ομπάμα ότι είναι ένας άνθρωπος «κακός ή άρρωστος».
Ζούμε ακόμη και σήμερα τις συνέπειες από τη πτώση της μιας από τις δύο υπερδυνάμεις που κυριάρχησαν στο πλανήτη μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο, της Σοβιετικής Ενωσης. Η  ανοικτή πολιτική, συστημική κρίση που ξεκίνησε στις ΗΠΑ επιφυλάσσει εξίσου μεγάλες δονήσεις. Και δυστυχώς ούτε η Ευρώπη ούτε η Ελλάδα είναι προετοιμασμένες για να τις αντιμετωπίσουν.
 http://tvxs.gr/news/i-apopsi-mas/h-parakmi-tis-aytokratorias

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!