Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Όχι, ρε Γιάννα!

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος
Μετά τον «διάλογο» για γέλια και για κλάματα των πολιτικών αρχηγών στο τουίτερ για το «Μπάρτσα» – «Παρί», μας βρήκε κι άλλο αναπάντεχο.
Τα μάθατε τα νέα; Η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν θα φέρει πλέον την ιδιότητα της Πρέσβεως εκ Προσωπικοτήτων που κατείχε από το 1998! Μετά από 19 χρόνια παραιτήθηκε και παρέδωσε το διπλωματικό της διαβατήριο. Δεν είναι δύσκολο να μαντέψω την αυθόρμητη απάντηση που σας έρχεται στο νου, διαβάζοντας αυτές τις γραμμές. Απάντηση που συνδέεται άμεσα με το γνωστό ζεύγος γεννητικών αδένων του αντρικού σώματος. Τη Γιάννα Αγγελοπούλου θα τη θυμόμαστε για τέσσερα πράγματα. Για τα λεφτά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, για τα
πούρα που κάπνιζε αρειμανίως, τα κομπολόγια που «μπεγλέριζε» και για τον «απαγορευμένο έρωτα» που έζησε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνιάζοντας τη Φιλοθέη και την Εκάλη. Ουδείς έχει λόγο να τη θυμάται με την ιδιότητα «της Πρέσβεως εκ Προσωπικοτήτων», πολύ απλά γιατί ποτέ δεν μάθαμε να έκανε κάτι άξιο λόγου με αυτή την ιδιότητα. Και δεν θα μας διέφευγε.
Ειδικά την εποχή της παντοδυναμίας της και να «έβηχε» η Γιάννα ήταν «πρωτοσέλιδο». Αν είχε και την ελάχιστη προσφορά σε κάποια σοβαρή εθνική υπόθεση, δεν μπορεί, θα το είχαμε μάθει. Συνεπώς, πιστεύω πως στη 19χρονη αυτή θητεία υπήρξαν δύο μεγάλα «ορόσημα»: ο διορισμός της (από το σύστημα Σημίτη που την έγλυφε) και η χθεσινή παραίτησή της.
Κάποιοι βέβαια παίρνουν στα σοβαρά το θέμα και ειλικρινά γελάω με όσους προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το «πολιτικό μήνυμα» της παραίτησης. Ψάχνουν «ανάμεσα στις γραμμές» της ανακοίνωσης για να τεκμηριώσουν το «άδειασμα» στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, καθότι υπάρχουν κάτι μπηχτές του τύπου «Ποτέ δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν. Συνεχίζω, πέραν των εκάστοτε κυβερνητικών συμπεριφορών, να προσφέρω και να υπηρετώ αυτό που κρίνω ως σημαντικό για την χώρα μας». Και υπερκομματική ώρα η Γιάννα.
Η Αγγελοπούλου δεν γράφει μόνο βιβλία σαν το “My Greek Drama”. Το ταλέντο της δεν είναι συγγραφικό. Ταλέντο έχει στο να κάνει τις σωστές, κάθε φορά, επιλογές στη ζωή. Αλλιώς δεν θα είχε το βιογραφικό της «Σταχτοπούτας», η οποία από το Ηράκλειο Κρήτης ανελίχθηκε στον κόσμο των κροίσων, του διεθνούς τζετ-σετ και των γαλαζοαίματων. Ξέρει πως οι «έρωτες» είναι περαστικοί και πως …τα πάντα ρει, αρκεί να δίνεις τη σωστή κατεύθυνση που απαιτούν οι καιροί.
Συνεπώς, πίσω από την απόφασή της να παραιτηθεί δεν βλέπω τίποτα περισσότερο από την προσπάθειά της να «ξεπλυθεί» από το πρόσφατο παρελθόν των εναγκαλισμών με το ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας τις πόρτες ανοιχτές στο μέλλον που έρχεται.
Είναι μια προσωπικότητα για την οποία πιστεύω πως δεν έχει παραιτηθεί ακόμη από την «ιδέα» να «κλείσει τον κύκλο της» ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Γι αυτό και δεν μπορεί να καθίσει «ήσυχη».
Για το καλό του έθνους και του λαού, πάντα!
http://www.rizopoulospost.com/oxi-re-gianna/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-newsletter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...