Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιμένει η ΝΔ για το λουκέτο στην ΕΡΤ

Εξετάσεις στην ΕΙΤΗΣΕΕ δίνει και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως γράφουν οι typologies.gr μετά την άρνησή του, τον Οκτώβριο του 2015, να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ (σε αντίθεση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη), επαναφέρει, μετά την εξαγγελία του στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους από 3 ευρώ που είναι σήμερα στο 1,5 ευρώ, εμφανιζόμενος πως ελαφρύνει τα νοικοκυριά κατά 90 εκατ. ευρώ στο σύνολό τους ή, αλλιώς, κατά 1,5 ευρώ μηνιαίως για κάθε σπίτι.    Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ταυτιστεί με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013, την οποία και επιβεβαίωσε σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον «Ενικό» και τον Ν. Χατζηνικολάου. Τώρα, με συνέντευξή του σε χρήστες
του Facebook είπε πως θα κόψει το ανταποδοτικό τέλος κατά 50%, όταν ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά είχε υπογράψει την υποχρέωση της ΕΡΤ να συνεισφέρει, ως το 2020, στον προϋπολογισμό με το ανταποδοτικό τέλος των 3 ευρώ.
Επί ΝΔ, το 2005, το ανταποδοτικό ανέβηκε στα 4,24 ευρώ τον μήνα, μετά το λουκέτο και την επαναφορά της ως ΝΕΡΙΤ (ενός καναλιού) με 656 εργαζόμενους ορίστηκε στα 3 ευρώ και παρέμεινε το ίδιο όταν άνοιξαν όλα τα προγράμματα με περίπου 2.300 εργαζόμενους. Στην περίπτωση που η ΝΔ υλοποιήσει την απειλή της, μειώνοντας το τέλος κατά 50% και υποχρεώνοντας την ΕΡΤ να καταβάλλει εισφορά προς το Δημόσιο, αναπόφευκτα θα κλείσει εκ νέου μέρος των δραστηριοτήτων της ΕΡΤ.

http://www.koutipandoras.gr/article/epimenei-h-nd-gia-to-loyketo-sthn-ert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!