Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παυλόπουλος: Δεν διεκδικούμε τίποτα, αλλά και δεν παραχωρούμε τίποτα

Δεν διεκδικούμε τίποτα, αλλά και δεν παραχωρούμε τίποτα", ήταν το μήνυμα που έστειλε προς την Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της τελετής ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Καλύμνου.
Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος, επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Τουρκία, κάνουμε, όμως, σαφές ότι θα προασπίσουμε τα σύνορά μας και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας με κάθε τρόπο. Επίσης, απαντώντας σε δηλώσεις παραγόντων της Τουρκίας για τα "σύνορα της καρδιάς", ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι "τέτοιες εκφράσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως γραφικές, αφού τέτοια σύνορα δεν υπάρχουν με
βάση το διεθνές δίκαιο".
Παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού, ο κ. Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Καλύμνου, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ως ένδειξη τιμής για τη μακροχρόνια προσφορά στην πατρίδα και το ήθος του, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η σχετική απόφαση.
Στην αντιφώνησή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε επί μακρόν στην ιστορία της Καλύμνου και τον πατριωτισμό που επέδειξαν και επιδεικνύουν οι κάτοικοι του νησιού, ενώ για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου παρέπεμψε στη Συνθήκη των Παρισίων, από την οποία είναι ξεκάθαρη η κυριαρχία της Ελλάδας στα Δωδεκάνησα και στις παρακείμενες νησίδες, ανεξαρτήτου μεγέθους και ανεξαρτήτως εάν είναι κατοικημένες ή όχι.
Όπως και στη Ρόδο, ο κ. Παυλόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της στρατιωτικοποίησης των νησιών, υπογραμμίζοντας ότι με βάση το άρθρο 51 του χάρτη του ΟΗΕ, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να φροντίζει για την αμυντική θωράκισή τους.
Καταλήγοντας, τόνισε ότι ούτε στα Δωδεκάνησα, ούτε στο Αιγαίο υπάρχουν γκρίζες ζώνες, επισημαίνοντας ότι αυτό προκύπτει από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.
http://www.matrix24.gr/2017/03/pavlopoulos-den-diekdikoume-tipota-alla-ke-den-parachoroume-tipota/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!