Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ολ. Κεφαλογιάννη: Προ των πυλών το νέο μνημόνιο


«Ο λόγος της εμπλοκής και της καθυστέρησης προέρχεται στον μεγαλύτερο βαθμό από την τυχοδιωκτική στάση της κυβέρνησης που ακολουθεί για εσωτερική κατανάλωση την τακτική των καθυστερήσεων. Το νέο μνημόνιο, με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι προ των πυλών». Αυτό υποστηρίζει, σε συνέντευξή της στην «Κυριακάτικη Kontranews» η βουλευτής Α' Αθηνών και τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.
Στο ερώτημα για τη δυνατότητα συναινέσεων με την κυβέρνηση, η βουλευτής επισημαίνει ότι «η συναίνεση απαιτεί συνομιλητές που σέβονται θεσμούς και κανόνες και φυσικά ένα minimum πεδίο συμφωνίας. Και οι δύο προϋποθέσεις δεν ισχύουν με τον ΣΥΡΙΖΑ», διευκρινίζει. Ως εκ τούτου, «ο λογαριασμός που θα έρθει στη Βουλή φέρει την ευθύνη και την υπογραφή του κ. Τσίπρα. Είναι όλος δικός του».

Όσον αφορά το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, αυτό είναι διαρκές, όπως σημειώνει. Και εξηγεί: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν βγάζει την Ελλάδα από την κρίση, αλλά αντίθετα την βυθίζει περαιτέρω στη στασιμότητα και την παρακμή. Η στρατηγική μας όμως δεν ξεκινάει, ούτε τελειώνει στο αίτημα των εκλογών. Εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, με συγκροτημένη πρόταση να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τη χώρα να βυθίζεται και εμείς να σφυρίζουμε αδιάφορα».
Στο θέμα που ανέκυψε, τέλος, μετά από όσα είπε ο τέως πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη λέει πως «η ΝΔ απέδειξε εμπράκτως το καλοκαίρι του 2015 ότι προτάσσει το εθνικό συμφέρον πάνω από το στενά κομματικό. Με τη ψήφο της διασφάλισε την παρουσία της Ελλάδας στο στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Εξάλλου, «η μακρά πορεία και προσφορά του Β. Μεϊμαράκη του επιτρέπει να μιλάει χωρίς αυτό να συνιστά αφορμή για ένταση στο κόμμα. Άλλωστε, πρώτος ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι διαφορετικές οι συνθήκες το 2015 από αυτές που ισχύουν τώρα. Όσοι θέλουν να παρερμηνεύσουν και να εκμεταλλευτούν το γεγονός για να μας βάλουν σε μια συζήτηση εσωστρέφειας είναι γελασμένοι».
 http://www.matrix24.gr/2017/03/ol-kefalogianni-pro-ton-pilon-to-neo-mnimonio/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!