Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΥΠΕΣ: Υποχρεωτική η παράταση των συμβάσεων καθαριότητας -Απειλεί με ποινές (εγκύκλιος)

Yποχρεωτική είναι η παράταση των συμβάσεων καθαριότητας στους δήμους όπως τονίζεται σε εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.
Στην εγκύκλιο γίνεται αναφορά  στην τοπολογία Βερναρδάκη (άρθρο 16 του ν 4429/2016) και στο (πρόσφατο) άρθρο 25 του ν. 4456/17 (σ.σ. λανθασμένα αναφέρεται ως ν. 2256/2017) και τονίζεται χαρακτηριστικά: «Συνεπώς δεν καταλείπεται διακριτική ευχέρεια για την εφαρμογή της διάταξης η οποία είναι υποχρεωτική για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς Η υποχρεωτικότητα της εφαρμογής της εν λόγω διάταξης συνιστά δέσμια αρμοδιότητα για
οικεία όργανα, τα οποία πρέπει να προασπίσουν τη δημόσια υγεία και να εφαρμόσουν τις διατάξεις του νόμουως έχουν και υποχρέωση».
Μάλιστα, με την εγκύκλιο ο υπουργός Εσωτερικών, καλεί τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις “επειδή στην υπηρεσία μας έχουν περιέλθει ερωτήματα προφορικά και γραπτά σχετικά με την άρνηση εφαρμογής του α. 16 του ν 4429/2016, εκ μέρους των ΟΤΑ, που προβαίνουν είτε επιλεκτικά σε μερική παράταση των οικείων συμβάσεων είτε στη λήψη απόφασης περί μεη παράτασης των συμβάσεων του συνόλου του απασχολούμενου στην καθαριότητα προσωπικού που που έχει τις νόμιμες προϋποθέσεις, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για τυχόν απαραίτητες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, σύμφωνα με τις διατάξεις τω άρθρων 225 επ. και 223 επ. του ν. 3852/2010”. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα δύο συγκεκριμένα άρθρα του νόμου του Καλλικράτη, οι Αποκεντρωμένες ασκούν υποχρεωτικό έλεγχο νομιμότητας (α. 225) και επιβάλουν πειθαρχικές ποινές (α. 233).
Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, αυτή τη στιγμή τέσσερις φορείς της Αυτοδιοίκησης, τρεις δήμοι (Κορινθίων, Ανατολικής Μάνης και Κασσάνδρας) και ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την παράταση συμβάσεων.
Ωστόσο, η εγκύκλιος Σκουρλέτη, αν και μπορεί να θεωρηθει μήνυμα προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στο πεδίο των αποφάσεων των Επιτρόπων, που, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, λαμβάνουν αντιφατικές αποφάσεις, σε σχέση με την πληρωμή των συμβασιούχων. 
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/ipes-ipoxreotiki-i-paratasi-ton-simvaseon-kathariotitas-apeilei-me-poines-egkiklios/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!