Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οικογενειακά Επιδόματα: Πριν το Πάσχα η καταβολή τους

Χιλιάδες οικογένειες αναμένουν τα οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΓΑ. Αν και ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα καταβληθούν, «πηγές» από τον ΟΓΑ επιβεβαίωσαν και σήμερα το αρχικό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, ότι η καταβολή τους θα γίνει πριν το Πάσχα (που πέφτει φέτος 16 Απριλίου).
Η αρχικές πληροφορίες για την καταβολή της Α’ δόσης του 2017 έλεγαν ότι η πληρωμή θα γίνει μεταξύ 27/3 και 5/4. Σε συνέχεια αυτών των πληροφοριών, διέρρευσαν νέες ημερομηνίες που μιλούν για το διάστημα μεταξύ 3/4 και 7/4, χωρίς ωστόσο οι ημερομηνίες αυτές να επιβεβαιώνονται επισήμως από πηγές του Οργανισμού. Στον
ΟΓΑ «επιμένουν» στο “πριν το Πάσχα” διότι είναι λογικό, να μην θέλουν να αποκλίνουν από κάτι που πιθανώς να δεσμευτούν, με δεδομένο ότι οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η καταβολή του βοηθήματος, για τους δικαιούχους, να «πιάσει τόπο» ώστε να μπορέσουν να καλύψουν κάποιες από τις ανάγκες τους την εορταστική περίοδο και ταυτόχρονα να κινηθεί η αγορά.
Για να λάβει κάποιος την Α’ δόση του 2017 δεν χρειάζεται να κάνει κάτι διαφορετικό, καθώς στον ΟΓΑ θα δώσουν τα χρήματα σε όσους τα έλαβαν και πέρυσι. Από ‘κεί και πέρα όμως οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν το έντυπο Α21 ώστε να λάβουν και τις υπόλοιπες δόσεις (2η, 3η και 4η).
Την ίδια στιγμή πληροφορίες που δημοσιεύει ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρουν ότι η Τρόικα είχε ζητήσει να υπάρξουν αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων και κατ’ επέκταση οι δαπάνες του προϋπολογισμού για τη συγκεκριμένη κοινωνική πολιτική. Ωστόσο, τα οικογενειακά επιδόματα, προς το παρόν, δεν καταργούνται ούτε περιορίζονται. Όμως, λαμβάνονται υπόψη προκειμένου κάποιος να λάβει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Δηλαδή αν κάποιος εισπράττει οικογενειακό επίδομα από τον ΟΓΑ τότε μπορεί να ξεπεράσει το εισοδηματικό κριτήριο για το ΚΕΑ και τελικά να μη λάβει ούτε ένα ευρώ έστω και αν είναι πάμπτωχος.
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/oikogeneiaka-epidomata-prin-pasxa-katavoli-tous-epivevaionetai-aftodioikisi-gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!