Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΙΚΗ! Φαρμακευτική κάνναβη A

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες στην Ελλάδα, 

Νικήσαμε! Το Υπουργείο Υγείας έδωσε το πράσινο φως για τη θεραπεία με φαρμακευτική κάνναβη!

40.000 αβαζίτες και αβαζίτισσες από όλη την Ελλάδα ενώσαμε τις φωνές μας με της μικρής Μάιας, που πάσχει από μια επικίνδυνη μορφή επιληψίας, για να ζητήσουμε να της δοθεί το δικαίωμα στη θεραπεία που έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά. 

Και τα καταφέραμε! Μαζί κερδίσαμε τη μάχη και δώσαμε ξανά ελπίδα στη μικρή Μάια και χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα. 
«Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη προς τα μέλη του AVAΑZ που στήριξαν αυτόν τον αγώνα. Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" από εμένα, τη Μάια και όλους τους ασθενείς!»

Τζάκι Πόιτρας, μητέρα της Μάιας

Πώς φτάσαμε εδώ:

Με τον ντόρο που δημιούργησε το ψήφισμά μας, τραβήξαμε την προσοχή των ΜΜΕ, φέραμε το θέμα στην επικαιρότητα και σπάσαμε τα ταμπού που έμπαιναν εμπόδιο στην επιστήμη και το δικαίωμα χιλιάδων ασθενών στη θεραπεία. 

«Η ιστορία της Μάιας έγινε ευρύτερα γνωστή στο κοινό μέσω του Avaaz»
Η Αυγή


Στη συνέχεια, βοηθήσαμε την Τζάκι και τους ασθενείς να συναντήσουν τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό. Αφού του παρέδωσαν τις υπογραφές μας, εκείνος δεσμεύτηκε να ξεκινήσει διαδικασίες και δήλωσε: 

«Υπάρχουν καινούργια επιστημονικά δεδομένα στο ζήτημα της φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης, τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε χωρίς τους σκοταδισμούς και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος».
Α. Ξανθός, υπουργός Υγείας

Και αυτό έκανε. Έδωσε αμέσως εντολή να συσταθεί επιτροπή επιστημόνων για να ερευνήσει το αίτημά μας. Και μόλις πριν λίγες μέρες, οι επιστήμονες του Υπουργείου έβγαλαν πόρισμα που αναγνωρίζει τις φαρμακευτικές ιδιότητες της κάνναβης για συνανθρώπους μας με HIV/AIDS, επιληψία, χρόνιο πόνο, καρκίνο κ.ά. και προτείνει τη χορήγησή της σε ασθενείς στην Ελλάδα. 

«Οι 40.000 υπογραφές έδειξαν στον υπουργό ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι μόνο ενήμερη, αλλά και έτοιμη να κάνει αυτό το σημαντικό βήμα».
Τζάκι Πόιτρας, μητέρα της Μάιας

Αυτή η νίκη είναι ένα μεγάλο βήμα στον αγώνα των ασθενών για το δικαίωμα στη θεραπεία, και μια τρανταχτή απόδειξη της δύναμης που έχουμε όταν συσπειρωνόμαστε! Αλλά δε σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να σπάμε τις απολιθωμένες κοινωνικές προκαταλήψεις που μπαίνουν εμπόδιο στους νόμους της φύσης και την πρόοδο της επιστήμης. 

Με ενθουσιασμό για όλα όσα καταφέρνουμε μαζί, 
Σπύρος και όλη η ομάδα του Avaaz 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!