Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δραγασάκης: «Μπορεί να υπάρξει συμφωνία έως τις 20 Μαρτίου»

«Η συμφωνία θα κλείσει και μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως τις 20 Μαρτίου» είναι η πεποίθηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, σε συνέντευξή του στο «SPIEGEL ONLINE».

Άλλωστε, όπως επιχειρηματολογεί σχετικά, «το Πρόγραμμα υλοποιείται και οι περισσότεροι από τους στόχους υπερκαλύπτονται». Στόχος, εν τέλει, της κυβέρνησης είναι «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ένταξη στο QE και ο αποκλειστικός δανεισμός από τις αγορές μετά τη λήξη του Προγράμματος το 2018». Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του εξάλλου, ο Ιω. Δραγασάκης αναφέρεται και σε έναν άλλο κυβερνητικό στόχο: «Εργαζόμαστε για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα αντιμετωπίζει το κοινωνικό πρόβλημα και θα μειώνει την ανεργία».  Κατηγορηματικός στο ερώτημα για πρόωρες κάλπες, ο αντιπρόεδρος της
κυβέρνησης απαντά: «Δεν υπάρχει σενάριο πρόωρων εκλογών, η κυβερνητική θητεία λήγει το 2019». Στο ερώτημα για το μέλλον της ηπείρου μας, υποστηρίζει πως «εκείνο που χρειάζεται η Ευρώπη είναι αλλαγή πολιτικής, πρέπει να απεγκλωβιστεί από τη λιτότητα». Και προσθέτει: «οι πολίτες της Ευρώπης δεν μπορεί να κυβερνώνται με το μαστίγιο, αυτές είναι νεοαποικιακές λογικές».
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στην εσωτερική πολιτική άλλων κρατών», επισημαίνει σε άλλο σημείο, και στο ερώτημα αν η ελληνική κυβέρνηση θα προτιμούσε να διαπραγματεύεται με «κάποιον σαν τον Μ. Σουλτς ως καγκελάριο», ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης απαντά ως εξής: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να "σέρνεται" από την εσωτερική πολιτική άλλων κρατών. Αλλά φυσικά έχουμε τις προτιμήσεις μας, αυτό είναι ξεκάθαρο. Κατά την πεποίθησή μου μια Ευρώπη, η οποία επιμένει στην τήρηση μιας αυστηρής λιτότητας, ρισκάρει στο να την αποστρέφονται τα μέλη της. Το γεγονός μιας αλλαγής πολιτικής στη Γερμανία που θα προκαλούσε μια μετατόπιση της εξουσίας στην Ευρώπη, θα το έβλεπα πολύ θετικά», καταλήγει.
Αναλυτικά, ο Ιω. Δραγασάκης διαβεβαιώνει ότι «ο κίνδυνος του Grexit έχει αποτραπεί. Οι όροι οι οποίοι έχουν συνδεθεί με το πακέτο σωτηρίας έχουν εκπληρωθεί σε μεγάλο βαθμό. Σε πολλούς τομείς έχουμε ξεπεράσει τους στόχους, στα φορολογικά έσοδα, τα πλεονάσματα στον προϋπολoγισμό, την είσπραξη ΦΠΑ».
Για τον κυβερνητικό σχεδιασμό ειδικότερα, υπογραμμίζει ότι «στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η επίτευξη συμφωνίας ως προς το τεχνικό μέρος στις 20 Μαρτίου. Μετά, υπάρχει ακόμα χρόνος για να συμφωνήσουμε σε πολιτικό επίπεδο σε δύο σημαντικά σημεία: ποια πλεονάσματα θα πρέπει να επιτύχουμε μετά το 2018 και τι θα γίνει με την μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρoς της ελληνικής κυβέρνησης σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel».
 http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/dragasakis_mporei_na_yparksei_symfonia_eos_tis_20_martiou-65032997/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!